Educație

Profesorii se pregatesc de examen

Camelia Stănilă
23 mai 2005 851 vizualizări
Absolventii din 2005 trebuie sa depuna dosare pentru examen, chiar daca nu au sustinut inca licenta. Profesorii pot consulta pe internet listele cu posturile vacante in acest an.

Concursul unic din 18-19 iulie, destinat cadrelor didactice, intra in linie dreapta. Profesorii vrinceni mai au la dispozitie 5 zile pentru depunerea dosarelor. Oficialii din invatamintul vrincean au precizat ca, pina pe 27 mai, trebuie sa depuna dosare, in vederea participarii la examen, toti candidatii, inclusiv absolventii din acest an. "Copia legalizata dupa actele de studiu nu se poate depune in acest interval, pentru ca absolventii din 2005 nu au obtinut inca licenta. Dar dosarul trebuie depus tot in aceasta perioada, urmind ca dupa sustinerea examenului de licenta sa se depuna si documentul care confirma promovarea acestuia", a afirmat inspectorul general adjunct al ISJ, Mihai Ladaru. Acesta a mai precizat ca in aceasta situatie se afla si absolventii din 2004, dar care din diverse motive isi sustin licenta in acest an. Sefii ISJ precizeaza insa ca in examen nu vor intra decit absolventii care isi vor completa dosarul cu adeverinta care atesta promovarea examenului de licenta. Inspectorul Mihai Ladaru a mai mentionat si citeva modificari din fisa de inscriere a candidatilor, ce vizeaza eliminarea diacriticelor din numele inscrise, precum si introducerea criteriului de sex, pentru eliminarea unor eventuale disfunctii in aplicatia informatica in care sint centralizate datele concursului la nivel national si cu ajutorul careia se va face repartitia computerizata. Inspectoratul Scolar preconizeaza ca, in acest, se vor inscrie la concursul unic al profesorilor circa 800 de candidati, la cele peste 600 de posturi vacante, titularizabile si netitularizabile. Inspectorul Mihai Ladaru a precizat ca, in acest an, cadrele didactice calificate care nu s-au inscris la concurs, desi aveau posibilitatea sa o faca, vor fi supuse unei testari odata cu necalificatii si vor concura la acelasi nivel cu acestia. Casa Corpului Didactic si Inspectoratul Scolar vor oferi, pentru a fi consultate de catre candidati, mai multe seturi din Monitorul Oficial 327/ 19 aprilie 2005, in care au fost publicate tematica concursului unic din 18-19 iulie si programele valabile pentru fiecare disciplina de concurs. Profesorii pot consulta pe internet listele cu posturile vacante in acest an, precum si listele cu cei circa 300 de ocupanti ai unui post in invatamint prin pretransfer, restringere de activitate, detasare in interesul invatamintului sau cu cei care au primit continuitate pe post ca urmare a detasarii sau continuitate pentru suplinire. Lista se afla postata pe internet, la adresa http://titularizare.edu.ro.

12 posturi retrase de la titularizare

Inspectorul general adjunct Mihai Ladaru a precizat ca vineri s-a intervenit pe aplicatia informatica in care sint centralizate posturile, pentru a modifica statutul citorva catedre vacante. 12 posturi au trecut de la categoria titularizabil, la cea a posturilor netitularizabile. Aceasta modificare ii afecteaza pe profesorii cu dubla specializare, pentru ca Ministerul Educatiei nu a mai permis introducerea unor posturi titularizabile, daca profilurile nu figureaza in centralizatorul privind disciplinele de invatamint. "Nu s-a permis decit pentru profilurile inscrise in centralizator. O specializare care nu figureaza in centralizator, chiar daca postul cu dubla specializare are o viabiliate de 4 sau peste 4 ani, ramine ca post pentru concurs, dar ca netitularizabil", a precizat inspectorul general adjunct.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.