Educație

Vrancea, invingatoare la George Emil Palade

Camelia Stănilă
28 mai 2008 1490 vizualizări
Elevii vrinceni calificati la concursul zonal de biologie- ecologie "George Emil Palade", derulat simbata la Colegiul National Unirea Focsani, au adjudecat toate premiile I, dovedind ca sint cei mai buni si in acest an.

Trebuie remarcat ca elevi din mediul rural, indrumati de profesori care pun suflet in ceea ce fac, au reusit sa ajunga in fruntea judetului la aceasta disciplina. De altfel, concursul "George. Emil Palade" este considerat o olimpiada mica, fiind destinat primilor trei elevi clasati la faza judeteana de biologie, la clasa a VII-a. Competitia a reunit echipaje din Buzau, Ialomita, Prahova si Vrancea, care s-au "duelat" la proba teoretica, proba practica si la proiectul de mediu. La proba teoretica, locul I a fost cistigat de elevul Corneliu Tutuianu de la SAM Tulnici (prof. indrumatori T. Hirnea si A. Hirnea), proba practica a fost adjudecata de Raluca Setraru de la Scoala Anghelesti (prof. Josepkini Stratulat), in timp ce cel mai bun proiect de mediu a fost considerat tot unul vrincean, cel al echipajului indrumat de prof. Lidia Partenie de la Scoala Paunesti. Juriul din acest an a fost unul si mai exigent, dorindu-se o evaluare impartiala a lucrarilor, astfel ca micutii au fost notati de conf. dr. Dorel Ureche si conf. dr. Camelia Ureche de la Facultatea de Biologie Bacau, alaturi de Secretarul Comisiei Nationale de Biologie, prof. dr. Cristian Gurzu si prof. Nicoleta Gurzu din Braila. Cistigatorii concursului au primit diplome, medalii si trofee. "Am avut o organizare foarte buna, pentru care multumim celor de la CNU si tuturor profesorilor de biologie implicati. De asemenea, trebuie adaugat si sprijinul material oferit de directiunea SAM Tulnici si Primaria Tulnici, care au oferit astfel posibilitatea acordarii de premiil elevilor participanti", a subliniat Maria Sterea, inspector scolar de biologie. (C. STANILA)


Cursuri pentru definitivat si gradul II


Candidatii inscrisi la examenele de obtinere a definitivatului si gradului didactic II, sesiunea 2008, au la dispozitie si cursurile de pregatire sustinute de Departamentul pentru Pregatirea Personalului Didactic (DPPD) al Universitatii Bacau. Inscrierile se fac intre 1 si 25 iunie la secretariatul DPPD, intre orele 10.00-12.00 si 14.00 - 15.00. Taxa este de 150 lei si se plateste la casieria Universitatii. Cursurile se vor efectua intre 1-10 iulie. (C. S.).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.