Educație

Domnisoara Nastasia , cea mai iubita la Colegiul Edmond Nicolau

Mihaela Beșleagă
28 mai 2008 971 vizualizări
"Cred ca este un sentiment extraordinar sa simti o sala plina cum te aplauda , spun liceenii u piesa se va juca in prima zi a Stagiunii, pe 4 iunie

STEV 2008. A XXVI-a editie de la primul spectacol si prima participare pentru multi dintre liceenii care s-au aventurat in acest concurs actoricesc. Astazi va prezentam prima trupa de tineri talentati care iau parte la acest eveniment cultural unic in tara. Cei opt liceeni de la Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau" pregatesc piesa "Domnisoara Nastasia", dupa G. M. Zamfirescu, prin care incearca sa impresioneze juriul si, poate cel mai important, publicul, format in majoritate din colegi de-ai lor. "Este a patra editie de cind particip. In tot acest timp mi-am facut o multime de prieteni. Am avut ocazia sa fiu altfel, sa ma joc cu personajele pe care le-am interpretat, cu gindurile si sentimentele lor. Orice repetitie este o rupere din monotonia zilnica", spune Ana-Maria Puscalau, care joaca rolul Paraschivei. "Virusul" teatrului pare sa ii fi molipsit deja pe tinerii actori amatori, fie ca sint la prima sau la a patra participare. Cei mai multi, dind de gustul scenei, vor sa urmeze o cariera in teatru. "Prima oara am intrat in STEV pentru a aduce un premiu scolii mele. Cu timpul am realizat ca STEV-ul este o oportunitate pentru noi de a ne afla limitele si a le intrece, de a ne diminua defectele si de a accentua calitatile, dar mai presus de toate este o oportunitate pentru cei ce vor un viitor in arta teatrala", marturiseste si Gabriel Gindea, care este Vulpasin in spectacol. Drumul este mai important decit destinatia pentru toti elevii care pun suflet pentru reusita spectacolului. "Nu este important cine cistiga, noi nu concuram pentru asta. Conteaza mult mai mult satisfactia pe care o avem la fiecare repetitie, prieteniile pe care le-am legat, ceea ce am invatat. Cred ca este un sentiment extraordinar sa simti o sala plina cum te aplauda", ne-a spus si Ana-Maria Stochici, care o joaca pe Nastasia. "Desi este o drama, majoritatea repetitiilor se desfasoara cu zimbetul pe buze", a mai marturisit Ana-Maria Puscalau. Cei opt temerari din acest an la STEV sint indrumati cu talent de George Iulian Nastase, student la UNATC in primul an, iar profesori indrumatori sint Mihai Fisan si Doina Boboc. Vor urca pe scena: Ana-Maria Stochici (Nastasia), Adrian Balan (Ion Sorcova), Robert Cadar (Luca), Gabriel Gindea (Vulpasin), Ana-Maria Puscalau (Paraschiva), Violeta Leustean (Niculina), Robert Trifan (Ionel), Madalina Alexandru (Vecina). Puteti sa ii urmariti pe elevii Colegiului Tehnic "Edmond Nicolau" in prima zi a STEV, pe 4 iunie, de la ora 15.30. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.