Educație

Procesiune religioasa cu fanfara militara

Valentin Muscă
26 mai 2008 869 vizualizări
Comunitatea catolica din orasul Unirii a fost ieri in sarbatoare. Desi bruiata de marsul eliberator liberal , procesiunea cu Trupul si Singele euharistic al Domnului s-a desfasurat asa cum a fost prevazuta.

"Dupa Sfinta Liturghie, de la ora 11.00 a avut loc in cadrul comunitatii din Focsani o procesiune cu Preasfintul Trup al Domnului Nostru Iisus Hristos, adica Sfinta împartasanie. La Sfinta Liturghie si la procesiunea euharistica au participat aproximativ 300 de credinciosi. Aceasta s-a desfasurat pe strazile orasului, mai exact str. Cuza Voda "" str. Republicii "" str. Moldovei "" str. Mr. Gh. Sontu, insotiti de fanfara militara. Acestia ne-au ajutat, prin cintul lor frumos, sa inaltam lauda lui Dumnezeu prezent in Sfinta împartasanie. Astfel, am dorit ca, ducindu-l pe Iisus pe strazile orasului nostru, rugindu-ne si cintindu- L, sa primim din partea Lui binecuvintarea pentru a avea multa liniste, pace si convietuire armonioasa intre toti membrii comunitatii. Chiar la sfirsitul procesiunii parintele paroh, Mihai Budau, a precizat ca rugaciunea facuta cu acest prilej a avut drept intentie binele nostru al tuturor, al copiilor, tinerilor si adultilor din orasul nostru, care il cauta pe Dumnezeu, dar si pentru cei pe care Dumnezeu ii asteapta inca sa-si intoarca mai mult privirea spre El", ne-a spus preotul Daniel Butahu, slujitor la parohia Sfintii Apostoli din Focsani. Acest tip de procesiune se desfasoara in fiecare an, dupa Sfintele Pasti, cu ocazia sarbatorii Corpus Christi. (Valentin MUSCA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.