Educație

Pianul de la Ateneu, motiv de critica

Cristi Irimia
26 mai 2008 1361 vizualizări
Violonistul Alexandru Tomescu a dat recital cu vioara Stradivarius, insa Ioan Dobrinescu a criticat pianul Ateneului

Ateneul Popular "Mr. Gh. Pastia" din Focsani a gazduit recent un recital de exceptie al violonistului Alexandru Tomescu, cel care a primit in custodie, pentru cinci ani, celebra vioara Stradivarius Elder Voicu. Acompaniat de pianistul Horia Mihail, Tomescu a demonstrat forta si, deopotriva, gratie in exprimare, in functie de partitura avuta in fata. Violonistul a avut capacitatea sa incinte de o maniera debordanta publicul prezent la Ateneu, in contextul in care pianul din sala nu l-a ajutat foarte mult. De altfel, prezentatorul Ioan Dobrinescu a repetat obsesiv ca pianul Ateneului focsanean este sub cerintele unui spectacol violonistic de exceptie. "Cred ca un municipiu resedinta de judet ar trebui sa aiba, la Ateneu, un pian foarte bun. Este regretabil ca pianul acesta din sala nu poate reda tot ceea ce vor artistii sa exprime. Municipalitatea locala ar trebui sa achizitioneze un pian performant", a spus Dobrinescu, in contextul in care primarul Decebal Bacinschi asista la recitalul lui Tomescu. Directorul Ateneului, Valentin Gheorghita, ne-a declarat la finalul spectacolului ca in fiecare an a trecut pe lista de prioritati achizitionarea unui pian: "Cind am prezentat necesarul anual, am trecut si pianul care ar trebui sa-l inlocuiasca pe cel actual, invechit si cu probleme. Din pacate, nu ni s-a aprobat achizitionarea unuia nou, care ar costa aproximativ 15.000 de euro". (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.