Educație

Unde mergem?

Mihaela Beșleagă
16 mai 2008 1054 vizualizări
Vioara Stradivarius ajunge la Focsani Vrincenii au sansa de a fi prezenti la un concert cameral extraordinar sustinut de Alexandru Tomescu cu celebra vioara Stradivarius si de Horia Mihail.

Evenimentul, care va avea loc joi, 22 mai, de la ora 19.00, este gazduit de Ateneul Popular "Mr. Gh. Pastia" din Focsani si face parte din proiectul Rinascimento Musici. Tinarul muzician a primit in custodie pentru cinci ani de la Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National valorosul instrument care a apartinut unuia dintre cei mai talentati muzicieni romani, Ion Voicu. Vioara Stradivarius este evaluata in prezent la aproximativ 1,2 milioane dolari. Biletele pentru concertul cameral de joi sint puse in vinzare la Ateneul Popular "Mr. Gh. Pastia". (M. BESLEAGA)


"Zilele filmului de actiune" la Odobesti


Casa de Cultura din Odobesti organizeaza in acest sfirsit de saptamina, pe 17 si 18 mai, evenimentul cinematografic intitulat "Zilele filmului de actiune". Sub aceasta titulatura vor fi rulate doua filme de aventuri si actiune: "10.000 i. Hrs" si "In numele regelui", de la orele 13.00, 15.00, 17.00 si 19.00. Filmul va poposi si astazi, de la ora 11.00, la Scoala generala din Unirea Odobesti, unde va fi proiectata pentru scolari animatia "Povestea unei albinute". Pretul unui bilet este de 2 lei. (M. B.)


"Parazitii" fac show la Blidari


Cheloo, Ombladon si FreakadaDisk, intr-un cuvint Parazitii, sint invitatii serii de simbata, 17 mai, in discoteca Music Box din Blidari. Recunoscuti pentru stilul non-conformist de hip-hop si versurile "cu substrat", Parazitii au numerosi fani, de toate virstele. Tinerii vrinceni sint asteptati sa asculte in direct piese precum "Instigare la cultura", "Slalom printre cretini" sau "Shoot Yourself". (M. B.)


Concert electoral in Piata Unirii


Piata Unirii va vui din nou luni, 19 mai, cind va avea loc un nou spectacol care ii aduce la Focsani pe Andra, de la ora 19.30 si trupele Voltaj si Holograf, de la ora 21.00. Concertul electoral este organizat de PSD. Daca pe 2 mai, de Ziua Tineretului, la Cirligele a cintat o oarecare Andrada, in locul renumitei Andra care era anuntata de aceeasi organizatori, speram ca de aceasta data pe scena din Piata Unirii sa urce adevarata Andra. (M. B.)



CulturAgenda


Iata care sint principalele evenimente culturale ale saptaminii:


u vineri, simbata 15-16 mai - Focsani, Teatrul Municipal, sala "Mr. Gh. Pastia", orele 16.00 - 20.00: "Gala Antract" "" piese de teatru prezentate de liceeni din Focsani, Odobesti, Marasesti, Adjud, Vidra;


u duminica, 18 mai - Paulesti, Ansamblul Folcloric Profesionist "Tara Vrancei": "Cintec si joc strabun la Paulesti" - spectacol folcloric organizat cu prilejul sarbatoririi zilei localitatii la 500 de ani de la prima atestare documentara;


u luni, 19 mai - Focsani, Teatrul Municipal, sala "Mr. Gh. Pastia", orele 19.00: "Hangita" de Carlo Goldoni, regia Gina Lazar, spectacol sustinut de Teatrul "Nottara" din Bucuresti;


u miercuri, 21 mai - Focsani, Teatrul Municipal, sala "Mr. Gh. Pastia", orele 19.00: "Cinci femei in tranzitie", cu Rodica Popescu Bitanescu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.