Educație

Site pentru plingerile functionarilor

Doina Ganea
15 mai 2008 1044 vizualizări
Asociatia Pro Democratia Club Focsani, Transparency International Romania si Fundatia Concept au lansat site-ul www.avertizori.ro, un portal dedicat personalului din administratia publica, societatii civile si reprezentantilor mass-media.

Potrivit APD, site-ul reprezinta o platforma complexa de comunicare, menita sa ofere informatii utile privind faptele care pot face obiectul unei avertizari de integritate, mijloacele de plingere si mecanismele de protectie pe care functionarii publici, personalul contractual si alte categorii de personal din administratia publica le au la dispozitie. "Pentru institutiile publice, societatea civila si mass-media, site-ul reprezinta o sursa de informatii cu privire la modul in care pot fi receptori de avertizari si cum anume trebuie sa gestioneze astfel de sesizari. La sectiunea forum, specialistii TI-Romania vor raspunde la intrebari legate de protectia avertizorilor de integritate si vor putea fi impartasite experientele personale in acest domeniu. Pagina cuprinde de asemenea povesti de succes despre oameni care au avut curajul sa iasa din pasivitate atunci cind au constatat nereguli in institutiile in care lucrau, iar demersurile lor au schimbat lucrurile", se arata intr-un comunicat al APD Focsani. www.avertizori.ro face parte din campania de informare derulata de Transparency International, Fundatia Concept si de organizatiile societatii civile de la nivel local, in cadrul proiectului "Cresterea capacitatii societatii civile de a promova integritatea publica la nivelul administratiei publice locale", finantat de UE prin Programul PHARE 2005 - Consolidarea Democratiei in Romania. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.