Educație

Cursuri pentru profesori documentaristi

Camelia Stănilă
15 mai 2008 972 vizualizări
Bibliotecarii vor putea sa-si completeze studiile, pentru a putea profesa ca profesori documentaristi, inclusiv prin cursurile organizate de Universitatea "Babes Bolyai" din Cluj Napoca.

>Facultatea de Istorie si Filosofie, sectia biblioteconomie, va organiza in anul scolar 2008-2009 un curs postuniversitar pentru profesori documentaristi, singura conditie fiind absolvirea de cursuri superioare. Cursurile se sustin pe o perioada de 9 luni, in intervalul mai 2008 - ianuarie 2009, de doua ori pe saptamina. Incrierile se fac pina pe 20 mai, la secretariatul facultatii. Costurile se ridica insa la 1.000 lei, ce pot fi achitati in 4 rate. "La nivelul judetului s-au primit 40.000 lei pentru infiintarea a 10 centre de documentare si informare - CDI. Vrem sa-i pregatim pe bibliotecari, caci deja sint temeri ca isi vor pierde postul. Deocamdata nu se vor pierde posturile, insa trebuie sa-si completeze studiile pentru a putea functiona ca profesori documentaristi", a afirmat inspectorul general Iordache Bostan. Prima promotie de profesori documentaristi va absolvi abia in acest an. (C. S.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.