Educație

Pensionar, atras de eleve de clasa a VII-a

Camelia Stănilă
13 mai 2008 1082 vizualizări
Seful Inspectoratului Scolar a facut noi dezvaluiri in legatura cu profesorul acuzat de "relatii nepotrivite" cu elevele sale de clasa a VII-a, caz adus in atentia directorilor la ultima sedinta de lucru.

Iordache Bostan a explicat ca a preferat varianta ca profesorul sa intre in concediu medical, fara a face valuri, pentru ca acesta ... mai are putin pina la pensie. Dascalul, al carui nume nu a fost facut public, nu era implicat intr-o relatie cu o eleva, ci obisnuia sa le atinga pe fete chiar in public. "Avea un comportament cu conotatii sexuale prin limbaj si le pipaia pe eleve in locurile sensibile, in vazul tuturor, in clasa. Am tinut cazul ascuns pentru ca uneori este bine sa spui anumite lucruri mai tirziu. Am rezolvat situatia, din toamna profesorul iese la pensie si toata lumea este multumita. Am zis sa mearga pe drumul lui, ca nu mai are treaba cu invatamintul. Si nici nu era din sat, facea naveta", a tinut sa explice inspectorul scolar general Iordache Bostan. Acesta a adaugat ca dascalul n-a recunoscut decit ca "2% din cele relatate este adevarat", insa pe de alta parte a acceptat sa se pensioneze. "Cred ca este un fel de a-si cunoaste nevinovatia", a mai spus seful ISJ, mentionind ca a prelucrat cazul in sedinta cu directorii pentru a transmite avertismente si altor dascali, care ar trebui sa stie ca "Bostan nu iarta si spune totul". Desi n-a recunoscut direct, se pare ca seful invatamintului a mai primit semnale de acest gen de prin scolile vrincene. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.