Educație

Grupul Scolar Agricol Adjud si-a lansat oferta educationala

Ziarul de Vrancea
20 mai 2005 875 vizualizări
Anul trecut, media de admitere a fost 7,06

Cu o luna inainte de sustinerea testelor nationale, Grupul Scolar Agricol Adjud si-a lansat oferta educationala pentru anul scolar viitor. Elevii care doresc sa urmeze cursurile acestei unitati scolare au posibilitatea de a opta intre filiera tehnologica a invatamintului liceal si scoala de arte si meserii (SAM). în anul 2005-2006, Grupul Scolar Agricol Adjud va functiona cu cite o clasa pentru profilele tehnic, servicii, dar si pentru resurse naturale si protectia mediului. De asemenea, sint prevazute 28 de locuri la seral, clasa a XI-a. în ceea ce priveste SAM-ul, pentru clasa a IX-a vor exista domeniile mecanic, industrie alimentara, industrie textila si pielarie, materiale de constructii, iar pentru profilul comert vor fi infiintate chiar doua clase. La nivelul doi de pregatire - clasa a XI-a, anul de completare - liceul adjudean va pregati doua clase pentru domeniul mecanic si o clasa pentru industria textila si pielarie. Anul trecut, media de admitere la Grupul Scolar Agricol a fost 7,06, iar procentul de promovare a examenului de bacalaureat de 81,70%. Liceul adjudean se mindreste si cu numeroase premii la faza judeteana a olimpiadelor scolare si concursurilor pe meserii, precum si cu patru participari nationale la Olimpiada Tehnica Interdisciplinara si la Concursul pe meserii - mecanic agricol si brutar - patiser - preparator produse fainoase. In ceea ce priveste dotarea materiala a liceului, este demn de mentionat faptul ca atelierele si cabinetele vor fi dotate, prin proiectul PHARE TVET, cu aparatura moderna, la standarde europene. Tot in cadrul acestui proiect, Grupul Scolar Agricol Adjud a beneficiat si de lucrari de reabilitare, scoala fiind in totalitate modernizata. Deviza scolii adjudene este "întreprinde incet, dar si persevereaza in ceea ce ai inceput."


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.