Educație

Premiul III la Inter-etnos folcloric

Camelia Stănilă
12 mai 2008 1033 vizualizări
Solista de muzica populara Ana Maria Botezatu a adus un premiu III pentru Vrancea de la Festivalul international "Inter-etnos folcloric", desfasurat in Harghita.

Concursul s-a adresat interpretilor din tara, dar si romanilor din diaspora. "A fost un festival mare, cu circa 80 de interpreti si instrumentisti. In zona sint putini romani si am fost foarte bine primiti. Oamenii au fost dornici de spectacol", a apreciat Ana Maria Botezatu, care a fost insotita in Harghita de trei fetite de la Scoala "Nicolae Iorga" Focsani. Micuta interpreta Oana Bratu a obtinut si ea premiul III la grupa ei de virsta, insa o figura buna au facut si Bianca Constantin, clasa a III-a, aflata la primul ei festival de gen, dar si Andreea Agherghinei. Reprezentantii Vrancei au ales piese vesele, melodii vrincenesti cu care au stirnit admiratia publicului si al juriului. De mentionat ca Ana Maria Botezatu a fost premiata la sfirsitul lunii aprilie chiar de ministrul Culturii Adrian Iorgulescu, la un festival la Sibiu, unde a obtinut un premiu special. Pe 26 mai, solista va cinta in Bulgaria pentru romanii din diaspora, aceasta insa dupa turneul de la Chisinau si Balti, in Republica Moldova, unde va merge cu grupul "Cetinita" de la Scoala "N. Iorga", pe care il coordoneaza. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.