Educație

Colocvii si prezentare de lucrari la Tîrgul de Carte

Valentin Muscă
10 mai 2008 867 vizualizări
Sîmbata si duminica vor fi prezentate zece lucrari u ieri a fost lansata lucrarea trilingva Europa: Ghid de termeni pentru o societate multiculturala

A doua zi a Tirgului de carte a debutat cu lansarea ineditului ghid trilingv roman "" castilian "" valencian: "Europa: Ghid de termeni pentru o societate multiculturala / Guía de terminos para una sociedad multicultural / Guia de termes per a una societat multicultural", editat de Biblioteca Judeteana "Duiliu Zamfirescu" Vrancea, in colaborare cu Biblioteca Centrala "Convent de Sant Roc" si Junta Multicultural - Gandia, provincia Valencia - Spania (Focsani: Editura Andrew, 2008). A urmat prezentarea revistei "Lector" a Bibliotecii, iar la orele 12.00 s-au lansat "Ghidului Bibliotecilor Publice din Romania" si antologia "Duiliu Zamfirescu "" 150 de ani de la nastere". De la orele 16 au fost lansate carti ale scriitorilor Asociatiei "Duiliu Zamfirescu" din Focsani, iar Alexandra Tataru a prezentat lucrarea "Spatiul rural, turismul rural si agroturismul" (Bucuresti: Editura Transversal, 2007). Au mai fost prezenti la manifestari scriitori din Vrancea si din tara, Fundatia "Cartea Calatoare" si Centrul de zi "Danut" din Brosteni, cel din urma lansind revista "Danut". Pentru acest sfirsit de saptamina, organizatorii au pregatit vrincenilor peste 10 prezentari si lansari de carte, din cele mai diverse domenii. Simbata, de la orele 11.00 vor fi lansate doua lucrari despre Vrancea: "Ouale de Pasti din Vrancea", (Focsani, 2008) de prof. Georgeta Vioreanu si "Tara Vrancei: Cine am fost. Cine suntem. Cine vom fi?". (Editura Andrew, Focsani, 2007), volum coordonat de Prof. Carmen Ion de la Liceul Pedagogic. "De la orele 15.00 va fi lansat volumul Experimentul Focsani: Antologie. (Bucuresti: Editura Muzeul Literaturii Romane, 2007), iar prof. Costantin Frosin va prezenta revista Le Courrier International de la Francophilie, nr. 12.", ne-a spus Anamaria Catanoiu, responsabil Relatii Publice la Biblioteca Judeteana. în continuare, prof. Costica Neagu va prezenta Ed. Terra, iar prof. Cezar Cherciu Ed. Andrew, ambele din Focsani. Dintre vrincenii care vor lansa si prezenta lucrari duminica amintim prof. Cezar Cherciu "" "Jaristea, vatra de istorie si podgorie romaneasca" (Ed. Andrew, 2007), Aurel Neculai "" "Razboiul pentru intregirea nationala in expresii memorabile" (Ed. Andrew, 2008), Stanel Ion "" "Monografia istorica a localitatii Marasesti" (Ed. Andrew, 2007), Tudora Ciubotaru "" Monografia Colegiului National Unirea Focsani (Ed. Andrew, 2007) si Petrita Gheorghita Bilbiie "" "Monografia istorica a comunei Vulturi, judetul Vrancea", (Comanesti: SC Movinec SRL, 2008). Aceste lansari vor fi presarate cu expozitii, colocvii, concursuri si spectacole. Sa speram ca ultimele doua zile de manifestari nu vor mai fi bruiate, iar iubitorii de carte se vor putea bucura macar de liniste. (Valentin MUSCA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.