Educație

Incep tezele unice

Camelia Stănilă
9 mai 2008 949 vizualizări
Astazi demareaza tezele cu subiect unic pe semestrul al II-lea, prima proba fiind cea de istorie/geografie pentru clasa a VIII-a.

Directorii de scoli au fost amenintati cu sanctiuni drastice de catre sefi, la ultima sedinta cu directorii, pentru ca notele sa fie cit se poate de reale la nivelul judetului. "Sint unii care au dorit sa schimbam cite ceva in organizarea tezelor, insa trebuie sa avem o continuitate. Vom merge pe aceleasi structuri ca in primul semestru. Atentie insa cum constituiti comisiile si supravegherea, sa nu mai avem discutii. Orice neregula semnalata poate atrage dupa sine sanctiuni foarte grave. Ministerul ne avertizeaza mereu sa respectam metodologia de examen", a atras atentia inspectorul general adjunct Emil Onea. Sefii din ISJ i-au atentionat pe directori sa nu mai numeasca in comisii dascali care au generat probleme la examenele anterioare. Si inspectorul general Iordache Bostan a atras atentia asupra notelor din primul semestru, reclamind diferente mari fata de rezultatele din catalog. Atit elevii de a VII-a, cit si cei de a VIII-a vor sustine teza unica la limba si literatura romana pe 13 mai, iar la matematica pe 16 mai. Rezultatele vor fi discutate apoi cu profesorii la clasa, iar nemultumitii vor depune contestatii pe 29 mai. (C. S.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.