Educație

Liceenii, provocati sa vorbeasca despre religie

Raluca Manolache
8 mai 2008 1361 vizualizări
Elevii de la Liceul Pedagogic "Spiru Haret" au participat ieri la o dezbatere privind importanta orei de religie. In cadrul manifestarilor dedicate Zilelor Liceului, tinerii au fost provocati la discutii de catre inspectorul de religie Ion Dragu, dar si de preotii Valeriu Tufaru, Nicusor Eni si Vasile Dabija

"Religia o intelege fiecare cum doreste. Unii o traiesc mai intens, altii mai putin. Daca cineva face anumite greseli asta nu inseamna ca nu crede in Dumnezeu", si-a spus punctul de vedere unul dintre elevii prezenti la intilnire. Daca elevii s-au aratat interesati sa-si aduca argumentele, si preotii au spus ca tinerii percep de cele mai multe ori mesajele transmise. "Din punctul meu de vedere sint foarte multumit de ei. Am avut un dialog de fiecare data, chiar daca am dezbatut probleme care nu sint in programa. Mi se pare extraordinar ca elevii vin si imi pun intrebari.", a precizat preotul Nicusor Eni, care preda la Liceul Pedagogic. De asemenea, elevii au primit si citeva sfaturi legate de comportamentul pe care ar trebui sa-l adopte in raport cu cei din jur. "Ar trebui sa ne purtam crestineste mereu. Trebuie sa fie un lucru firesc, nu ocazional. Purtarea crestineasca trebuie dobindita din familie, de la scoala si trebuie sa devina ceva firesc", a transmis inspectorul de religie, Ion Dragu. Dezbaterea s-a incheiat cu o "excursie virtuala" prin Manastirile din Vrancea, despre care elevii au putut afla unele informatii interesante. La finalul dezbaterii de ieri a fost lansat si numarul 15 al revistei "Campus". Elevii si profesorii pot citi atit imnul liceului, cit si poezii create de elevi, alaturi de articole serioase pe tema lecturii si dezvoltarii abilitatilor de comunicare, personalitatii si violentei sau crimele comunismului, la care au contribuit dascalii. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.