Educație

40 de directori numiti cu detasare

Camelia Stănilă
7 mai 2008 1609 vizualizări
noul director de la Negrilesti a fost reclamat ca a pedepsit elevii de gradinita cu ... Politia u petitia pare insa un fals

Inspectoratul Scolar Judetean a avizat luni numirea in functie a 39 de directori, prin detasare in interesul invatamintului, in scolile unde nu au existat candidati la concursul pentru directori sau unde concurentii au picat examenul. Detasarea este valabila insa la finele anului scolar, 31 august, dupa care va putea fi prelungita pina la urmatorul concurs organizat de ISJ. Potrivit inspectorului general Iordache Bostan, in general s-a preferat prelungirea mandatelor fostilor directori. Printre cei care au fost mentinuti in fruntea unitatilor se numara Radu Stefan de la Colegiul Economic sau Paraschiv Macrineanu, directorul Scolii Ciorasti. "Am schimbat directorii acolo unde acestia urmau sa iasa la pensie pe parcursul anului scolar, cum s-a intimplat la Negrilesti. Am preferat sa formam oameni tineri pina la urmatorul concurs", a declarat Iordache Bostan.


Reclamatie falsa pe seama directorului de la Negrilesti


Nici nu au fost numiti bine directorii, ca unele reclamatii au si inceput sa apara. Noua directoare de la Negrilesti, educatoarea Nusa Anghene, a fost reclamata la ISJ de un presupus parinte, care sustine ca micutii de la grupa mare a gradinitei ar fi fost pedepsiti si chiar i-a speriat aducind in sala de curs politistul din comuna. "Am avut o colaborare cu Politia, pentru a le explica si copiilor ca oamenii legii nu sint un bau-bau si ca au alte atributii decit a-i speria pe copii. La fel, cei care urmeaza sa intre in clasa I erau putin speriati ca vor fi batuti la scoala si am hotarit sa mergem la clasa I, sa vada cum e la scoala, cam ce se invata... In ultimii ani nu am avut incidente cu copiii, ei chiar vin la mine acasa si mi se pare absurd sa mi se aduca acuzatii", a mentionat Nusa Anghene. "A lovit copiii, i-a pus la colt si chiar a apelat la politie", reclama semnatarul petitiei, ce si-a dat numele de Ion Popa. Acesta solicita si masuri conform statutului cadrelor didactice, amenintind ca nu-si va mai lasa fetita la gradinita. Contactat telefonic, Ion Popa a declarat ca nu a facut nici un fel de petitie la Inspectoratul Scolar sau la alte institutii ale statului. "Eu nu am scris nici o reclamatie. Daca as avea o nemultumire legata de vreun cadru didactic as vorbi cu conducerea scolii si cu respectivul dascal in primul rind. Eu nu am decit cuvinte de apreciere la adresa doamnei Anghene, iar fetita mea este foarte atasata de dinsa", ne-a spus Ion Popa. Si Nusa Anghene spune ca nu a avut incidente cu parintele respectiv si adauga ca este posibil ca unora sa nu le placa ce culoare politica are. Seful ISJ, Iordache Bostan, a apreciat ca reclamatii apar mai mereu la schimbarea conducerii in unitatile de invatamint. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.