Educație

Se pregateste sarbatoarea cartilor la Focsani

Iulia Crețu
6 mai 2008 1124 vizualizări
In cadrul tirgului de carte Biblioteca va face donatii consistente pentru partenerii din Basarabia si Spania u scriitorii vrinceni vor avea parte de lansari de carte

Joi, la ora 10.00, se va deschide cea de-a VI-a editie a Tirgului de Carte Focsani, manifestare organizata de Biblioteca Judeteana "Duiliu Zamfirescu". Timp de patru zile, 8-11 mai, Galeriile de Arta din municipiu vor gazdui o sarbatoare a cartilor si a scrisului, organizatorii anuntind numeroase lansari de carte, simpozioane, comunicari stiintifice, prezentari de proiecte la care vor participa aproape 60 de invitati din tara si strainatate. Si-au anuntat prezenta la tirg partenerii vechi si noi ai Bibliotecii vrincene, cei de la Chisinau, partenerii din Gandia-Spania, dar si reprezentantii comunitatii romanesti din Tivoli, Italia. Pentru cei de peste hotare Biblioteca a pregatit donatii de carte, folositoare pentru cititorii de limba romana. Capul de afis la Tirgul de carte 2008 va fi tinut de Monica Tatoiu, om de afaceri, dar si presedinte al Fundatiei "Noi citim", care isi va lansa la Focsani volumul "Noi contra noi". De asemenea, ineditul acestei editii va fi dat si de prezenta la standuri a editurii "Amare RRomentza", din partea etniei rome, care va lansa si o antropologie roma "In cautarea stimei de sine". Invitatie la lectura ne va face si Federatia Comunitatii Evreiesti din Romania, alaturi de alte 20 de edituri din tara si locale. La standuri cei interesati vor gasi informatii si despre o serie de institutii, ONG-uri si asociatii din Vrancea, printre care si cei de la Asociatia pentru Conservarea Diversitatii Biologice, acestia anuntind vizionarea unui film documentar extrem de interesant. Printre invitati se vor numara si scriitoarea Silvia Kerim, dar si o mina de scriitori de pe plaiuri mioritice, acestia lansindu-si cele mai recente creatii editoriale in cadrul tirgului. Sub auspiciul scrisului si al lecturii, la tirgul cu vinzare, Biblioteca isi va prezenta o parte dintre proiectele de suflet, intre acestea numarindu-se lansarea ghidului trilingv roman-castilian-valencian "Europa: Ghid de termeni pentru o societate multiculturala", prezentarea Revistei "Lector" ori lansarea Antologiei "Duiliu Zamfirescu - 150 de ani de la nastere". "Bugetul tirgului este de 450 de milioane de lei vechi pentru patru zile de manifestari, bani alocati de Consiliul Judetean, la aceste fonduri adaugindu-se si co-finantarea editurii Rao. Avem pregatite si doua donatii pentru Chisinau si pentru Gandia. Pentru cei din Spania donatia va merge direct spre Scoala de duminica prin reprezentanta romanilor, Adriana Cioran. Este vorba, in ambele cazuri, de peste 150 de exemplare de carte. Volumele au fost strinse in urma unei campanii interne a bibliotecarilor. Tirgul de carte este organizat in ideea relansarii lecturii publice", a declarat Teodora Fintinaru, directorul Bibliotecii. Cei care au drum prin centru in aceasta saptamina si doresc sa isi reimprospateze biblioteca o pot face la Tirgul de carte organizat de Biblioteca la Galeriile de Arta la preturi promotionale. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.