Educație

Dumitru Sandulachi a compus imnul Liceului Pedagogic

Camelia Stănilă
6 mai 2008 1961 vizualizări
Ieri s-a dat startul manifestarilor Zilelor liceului, sarbatorite pentru a doua oara u astazi, directorul Colegiului National de Aparare, Iulian Fota, le va vorbi elevilor despre NATO si UE

De ieri, pentru elevii si cadrele didactice de la Liceul Pedagogic "Spiru Haret" Focsani este sarbatoare. Pentru a doua oara in istoria unitatii se celebreaza Zilele liceului, activitati care vor avea loc pina pe 8 mai. Cei aproape 900 de elevi de la Pedagogic isi vor auzi pentru prima data imnul, pe muzica compusa de Dumitru Sandulachi, fostul director al liceului, si versurile directorului educativ Livia Marcu. Acesta se adauga imnului elevilor, realizat intr-un registru specific asolescentilor, de profesorul Virgil Lovin. Manifestarile care au debutat ieri se doresc a intra in traditie, mai ales ca nu se doreste ca acestea sa fie "tinute la secret", ci din contra sa deschida portile unitatii pentru comunitate. "Dorim sa promovam munca elevilor si valorile pe care le cultivam in rindul lor. Profesorii de la toate catedrele sint implicati in aceste activitati, la care asteptam parinti, reprezentanti ai comunitatii locale... Usile noastre sint deschise pentru oricine doreste, inclusiv elevi care vor dori sa invete la noi. Vom avea si invitati speciali, printre care generalul de brigada Catalin Tomescu si directorul Colegiului National de Aparare, Iulian Fota, pe care ii asteptam la simpozionul «Noi, NATO si Uniunea Europeana», de marti la orele 11.00", a mentionat directorul Carmina Corbeanu, in intrunirea de debut a manifestarilor Zilelor Liceului Pedagogic "Spiru Haret". In prima zi a sarbatorii au avut loc interesante concursuri interdisciplinare, cu intrebari din matematica, istorie, geografie, dar si o demonstratie in sala de gimnastica, prin care fetele liceului au aratat ca sint in forma. Catedra de limba romana a pregatit o serie de activitati pentru cultivarea creativitatii si spiritului artistic al elevilor, alaturi de lansarea nr. 15 al revistei "Campus" sau lansarea cartilor profesorului Virgil Lovin. "Am pregatit si un scurt colaj de poezie avangardista, un moment original pe care speram sa-l putem prezenta si in fata invitatilor", a mentionat profesorul Vasile Lefter, seful catedrei de limba romana. Karaoke, vizionarea de filme documentare, dezbateri pe tema schimbarilor climatice sau orei de religie, interesante informatii despre cristale si cristaloterapie si chiar observatii la microscop vor fi aduse in fata celor care trec pragul Liceului Pedagogic. "Ne facem o frumoasa prezentare si in fata celor care vor sa devina elevii nostri. La Liceul Pedagogic se munceste si avem o reputatie din ce in ce mai buna", a adaugat si profesorul Virgil Lovin, reprezentantul catedrei de stiinte. Expozitiile si spectacolele nu vor lipsi, inclusiv cu participarea scolarilor de I-IV, pentru a infrumuseta aceasta perioada. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.