Educație

Elevii rromi se pot inscrie pe 50 de locuri la liceu si SAM

Camelia Stănilă
19 mai 2005 684 vizualizări
Cererile trebuie depuse pina pe 17 iunie

Elevii de etnie rroma din Vrancea au la dispozitie, in acest an, 32 de locuri la liceu si 18 la SAM (Scoli de Arte si Meserii), in unitatile de invatamint din Focsani, Adjud si Marasesti. Locurile alocate pentru candidatii rromi, care vor promova testele nationale, sint in limita a 30 de elevi la clasa, respectiv cite doua locuri. Cererile de inscriere trebuie depuse pina la finalul acestui an scolar, respectiv pina pe 17 iunie. "Cererile pentru inscrierea pe locurile speciale pentru rromi si recomandarea care atesta apartenenta la etnia rromilor se primesc la comisia judeteana pentru admitere, respectiv la secretariatul Inspectoratului Scolar, pina pe 17 iunie, ora 16.00. Orice cerere depusa dupa aceasta data nu mai este luata in considerare", a precizat Maria Novac, inspector pentru invatamint minoritati. Repartizarea candidatilor rromi se va face intre 30 iunie- 2 iulie, in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere si in baza optiunilor exprimate de candidati in cererile depuse. Inspectorul Maria Novac a mai precizat ca deja au fost depuse 6 dosare, majoritatea din partea elevilor buni, cu medii anuale de peste 8 si 9. Acestia au optat pentru licee ca Pedagogic, Cuza, Unirea, Economic sau "Botta" Adjud. "Optiunile elevilor sint in concordanta cu rezultatele obtinute pe parcursul anilor de studiu. Elevii si-au cunoscut masura, unul chiar a optat pentru SAM", a mai afirmat Maria Novac.

Locurile alocate elevilor rromi in unitatile de invatamint din Vrancea


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.