Educație

Peste 1.280 de elevi vor primi ajutor pentru calculator

Camelia Stănilă
1 mai 2008 781 vizualizări
In acest an, nu mai putin de 1.284 de elevi vrinceni vor primi ajutor pentru achizitia de calculatoare prin Programul Euro 200. Ministerul Educatiei a publicat deja lista beneficiarilor pe portalul

Lista beneficiarilor a fost afisata pe http://euro200.edu.ro

http://euro200.edu.ro, inainte de contestatii. Anul acesta numarul solicitantilor a fost extrem de mare, astfel ca departajarea s-a facut in functie de venitul brut lunar pe membru de familie, in limita bugetului aprobat de MECT pe 2008, respectiv 26.960 mii lei. In Vrancea au fost aprobate astfel 1.284 de cereri, din cele 1.630 eligibile. Cele mai multe solicitari au venit de la Chiojdeni - 85, insa 74 s-au inregistrat si la Scoala nr. 1 Marasesti, 68 la Slobozia Bradului, 54 la Batinesti, 52 la Cornetu, 51 la SAM Tataranu, 49 la SAM Ploscuteni, 35 la Homocea, 34 la Luncile etc. La nivel national au fost depuse peste 52 de mii de cereri, din care 35.354 au fost aprobate. Contestatiile vor putea fi depuse si rezolvate apoi in 15 zile. Autoritatile locale pot face anchete sociale pentru verificarea veridicitatii declaratiilor de venit si a celor referitoare la bunurile familiei. Beneficiarii vor primi bonuri valorice, al caror cuantum reprezinta echivalentul in lei al sumei de 200 euro, calculat la cursul de schimb valutar comunicat de BNR pentru ultima zi a lunii precedente achizitiei. începind din acest an, configuratia minima recomandata a calculatoarelor ce vor fi achizitionate cu acest ajutor financiar este: procesor 2 Ghz, 1 GB RAM si 160 GB hard-disk si software de baza. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.