Educație

Noua centre pentru examenul de bacalaureat

Camelia Stănilă
30 apr 2008 954 vizualizări
Absolventii de liceu vor sustine in acest an "examenul de maturitate" in noua centre organizate la nivelul judetului, cu unul mai mult decit pina acum.

Ruta progresiva a marit numarul candidatilor la bacalaureat, la peste 2.900

Potrivit primelor calcule facute de directorii de scoli, in urma optiunilor exprimate de elevi pentru probele de examen, prima sesiune de bacalaureat va aduce la start 2.917 candidati. Potrivit inspectorului general adjunct Tudor Gogancea, numarul este mai mare comparativ cu ultimii ani, si datorita elevilor care au terminat liceul prin ruta progresiva, dupa ce au urmat doua clase la SAM (scoli de arte si meserii) si apoi au urmat anul de completare pentru a putea trece la liceu si a putea sustine bacalaureatul. "Numarul absolventilor a crescut in acest an datorita celor care au facut anul de completare. Astfel au aparut modificari in rindul centrelor de examen si mai ales a arondarilor, pentru a echilibra numarul candidatilor. Fata de anul trecut exista un centru in plus, astfel ca vor fi noua in total. Cel mai mare centru, cu 447 de candidati, este organizat la Colegiul Tehnic", a mentionat Tudor Gogancea, vicepresedintele comisiei judetene de examen. Aspirantii la diploma de bacalaureat vor sustine probele in centrele de examen stabilite la Colegiul Unirea (^ Liceul Pedagogic), Colegiul "Al. I. Cuza" (^ Liceul Teoretic Odobesti si Liceul de Muzica si Arte Plastice), Grupul Scolar de Industrie Usoara (^ GS Dumitresti si GS "G.G. Longinescu" Focsani), Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau" (^ Liceul cu Program Sportiv si GS Agricol Odobesti), Grupul Scolar de Constructii Montaj (^ Liceul "Ioan Slavici" Panciu si Centrul Scolar "Elena Doamna"), Grupul Scolar de Transporturi Auto (^ GS "Simion Mehedinti" Vidra), Colegiul Economic "Mihail Kogalniceanu" (^ GS Marasesti), Grupul Scolar Agricol Focsani si Liceul "Emil Botta" Adjud (^ GS Agricol Adjud). Lucrarile elevilor vor fi corectate in doua centre la evaluare, stabilite la Grupul Scolar "G.G. Longinescu" si Scoala nr. 3 Focsani. Inscrierile oficiale ale elevilor pentru examenul de bacalaureat trebuie facute intre 1-9 mai, pentru prima sesiune care demareaza pe 23 iunie. In aceasta perioada se vor putea solicita si recunoasterea unor probe din sesiunile anterioare, pentru candidatii care nu sint la prima incercare de a obtine diploma. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.