Educație

Elevii chiulangii nu mai fug de politisti

Matei Bratu
19 mai 2005 605 vizualizări
Politistii din cadrul Politiei de Proximitate au luat la "puricat" barurile din imediata apropiere a unitatilor de invatamint din Focsani.

Politistii din cadrul Politiei de Proximitate au luat la "puricat" barurile din imediata apropiere a unitatilor de invatamint din Focsani. "Captura" politistilor a fost destul de mare si de aceasta data, oamenii legii legitimind 54 de tineri care isi faceau veacul prin baruri. Daca pina acum tinerii se ascundeau prin toalete cind ii vedeau pe politisti, de aceasta data nu s-au mai speriat. "Actionam pe linia combaterii absenteismului scolar si a consumului de bauturi alcoolice in zona unitatilor de invatamint. Aceste razii au ca scop identificarea administratorilor care permit angajatilor sa servesca bauturi alcoolice minorilor, identificarea barmanilor care procedeaza in aces mod si legitimarea persoanelor ce sint gasite in baruri", ne-a spus subcomisarul Vasile Marin, ofiter instructor la Politia de Proximitate. Majoritatea elevilor nu au vrut sa recunoasca ca au chiulit de la cursuri, motivind ca orele de curs s-au suspendat sau ca profesorul nu a binevoit sa vina la clasa. Ieri, in numai citeva ore, au fost verificate 18 localuri publice si tot atitia barmani au fost instruiti de politisti pentru a nu servi bauturi alcoolice si tigari minorilor. Trebuie adaugat ca cei mai multi chiulangii depistati in baruri sint elevi la Grupul Scolar de Constructii- Montaj, Colegiul National "Al. I. Cuza", Colegiul Economic "Mihail Kogalniceanu" si Liceul Teoretic "Ioan Slavici" Panciu. Dupa ce au fost legitimati, politistii de proximitate i-au informat pe directorii de liceelor de unde chiulisera copiii. Totodata, politistii au aplicat patru sanctiuni in valoare de 3,2 milioane de lei si au avertizat 26 de elevi. Politistii spun ca aceste actiuni vor continua si chiar se vor intesifica.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.