Educație

Gheorghe Neagu, la tirgul de carte de la Geneva

Valentin Muscă
29 apr 2008 758 vizualizări
Scriitorul Gheorghe Neagu va prezenta incepind de astazi si pina pe 6 mai romanul Moartea sobolanului la Tirgul International de Carte de la Geneva. Un buchet de nuvele de sertar adunate inainte de 1989, volumul a fost publicat in 1994 la Ed. Zedax, iar traducerea in limba franceza este opera prof. Virginia Bogdan, sub titlul La mort du grand rat (Ed. Zedax, 2008).

"Romanul a fost selectat de Asociatia Presei Literare si a Editorilor din Romania si va fi prezentat la standul romanesc de la acest tirg. De asemenea, alaturi de roman voi prezenta revista Oglinda literara, cunoscuta de altfel in diaspora, unde avem colaboratori permanenti. Cu ocazia prezentarii romanului voi vorbi in citeva rinduri si despre activitatea literara a Asociatiei Duiliu Zamfirescu, dar si despre viata culturala din Vrancea", ne-a spus Gheorghe Neagu. Tirgul International de Carte de la Geneva este o manifestare anuala, la care sint invitati cu regularitate scriitori de toate genurile, din toata lumea. Prezenta scriitorului Gheorghe Neagu este un pas inainte dat fiind ca literatura vrinceana are inca multe complexe si nu reuseste sa treaca Milcovul, spre Bucuresti si marile capitale culturale ale lumii. Ne citim intre noi, ne aducem laude reciproc, ne recenzam lucrarile in revistele si jurnalele locale, decupam articolele si le punem la icoana, iar despre noi, literartura romana aude doar o data pe an, in decembrie, la Salonul Literar Dragosloveni. Deplasarea scriitorului Gheorghe Neagu la Geneva a fost sponsorizata de Radiodifuziunea Romana. (Valentin MUSCA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 18 ore, 10 minute, 35 secunde
Felicitari d-le Neagu.Vrancea are si alti scriitori de valoare ,care daca se desprind de politic si se reapuca de scris cu adevarat ar iesi la lumina si ne-qar da lumina
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.