Educație

Din meseria de parinte nu iesi niciodata la pensie

Camelia Stănilă
25 apr 2008 808 vizualizări
Scoala nr. 3 i-a invitat pe parinti la o discutie despre violenta familiala u dascalii au pledat pentru dragoste, care ii pot face pe copii sa devina Oameni

Scoala nr. 3 din Focsani a derulat ieri o prima etapa a proiectului "Impreuna impotriva violentei. Parintii din nou la scoala", astfel ca i-au adus fata in fata pe adulti si copii pentru a discuta si preveni acest flagel al societatii. Cadrele didactice au pledat pentru dragostea in familie si pentru colaborarea cu scoala, in scopul eliminarii violentei. Chiar si in cazurile in care copiii nu se dovedesc chiar "usa de biserica". "S-a mediatizat recent un caz in care fiul unui doctor a fost dat afara de parinti, considerind ca lasindu-l in societate rezolva problema si pot iesi linistiti la pensie. Din meseria de parinte nu iesi niciodata la pensie! Problema violentei nu se rezolva prin pedeapsa, prin bataie, prin alungarea din familie. Tot caminul, dragostea, grija fata de om face copilul sa devina OM", a spus profesoara Elena Militaru. Aceasta a adaugat ca "violenta naste violenta" si a dat exemple atit de parinti care isi apostrofeaza copiii in colectivitate, cit si de adulti care neaga cu vehementa ca fiul lor ar putea face probleme. Si parintii au recunoscut ca de multe ori nu au control asupra anturajului sau ca au tendinta sa-si protejeze "puiul". Elevii au pus intrebari serioase adultilor, dorind sa stie cum ar reactiona acestia daca ar descoperi ca propriul copil este delincvent sau daca acesta ar fi abuzat. Profesorii au dorit sa abordeze cazuri concrete si sa obtina sugestii, inclusiv de la reprezentantul Politiei, prezent ieri la intrunire. "Noi intervenim dupa petrecerea faptei, iar amenzile au eficacitate minima, fiind greu de incasat in multe situatii. Cel mai bine ar fi sa prevenim. Chiar daca nu sinteti direct afectati, trebuie sa sesizati cazurile de violenta... Am avut cazuri in care unii elevi erau agresati linga scoala pentru a li se lua banii si nici macar acasa nu spuneau...", a povestit politistul copiilor, incurajindu-i sa comunice cu parintii si cu profesorii. La finalul discutiei, parintii au fost imbunati cu un frumos program artistic pregatit de citeva clase. (Camelia STANILA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.