Educație

Inspectoratul Scolar sare la gitul lui Oprisan

Camelia Stănilă
25 apr 2008 1128 vizualizări
Institutia a reactionat la afirmatiile presedintelui CJ, care a spus ca placuta cu insemnele MECT nu are ce cauta pe cladirea gradinitei din Cimpineanca u "sumele pentru reabilitare au fost atribuite de Ministerul Educatiei", clarifica Inspectoratul Scolar

Conducerea Inspectoratului Scolar a reactionat ieri impotriva afirmatiilor facute de Marian Oprisan cu ocazia inaugurarii lucrarilor de la gradinita Cimpineanca, unde si-a arogat toate drepturile pentru reabilitarea unitatii. Sugerind ca doar eforturile Consiliului Judetean au atras fonduri pentru reparatii, Oprisan a solicitat primarului si directorului sa dea jos placuta cu insemnele Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT). CJ a contribuit din bugetul propriu cu o mica parte din fonduri, insa. Inspectoratul Scolar, condus de Iordache Bostan, a adus o cu totul alta perspectiva a derularii finantarii, clarificind faptul ca "MECT si Guvernul au finantat cele doua gradinite (Vulturu si Cimpineanca) si nu Consiliul Judetean, acestuia revenindu-i doar sarcina de atribuire a contractelor de proiectare si executie". Potrivit datelor furnizate de ISJ, reabilitarea unitatilor scolare afectate de inundatiile din 2005 a fost reglementata prin HG 1277/2005, propunerile fiind facute de comisiile infiintate la nivel de Prefectura. Suma de 150 mii euro necesara celor doua unitati a fost atribuita prin HG 295/2006, la alin. 4 al actului normativ stabilindu-se si faptul ca beneficiarul de grant este Consiliul Judetean, iar la art 5. ca autoritatea de implementare a proiectului este MECT. "Sumele alocate pentru cele doua gradinite sint atribuite de MECT prin programul Phare si transferate spre gestionare CJ Vrancea. Prin adresa 2944/11.04.2008 emisa de CJ si transmisa Inspectoratului Scolar, CJ ne solicita sprijinul in calitatea noastra de autoritate de implementare sa intreprindem demersurile pentru urgentarea obtinerii avizelor si prelungirii termenului duratei de finalizare", se precizeaza intr-un comunicat semnat de inspectorul general Iordache Bostan. Aceasta arata fara doar si poate ca lucrarile la gradinitele din Vulturu si Cimpineanca nu ar fi putut fi finalizate fara sprijinul ISJ, mai ales ca Oprisan a facut tot posibilul sa se laude cu aceste reabilitari inainte de campania electorala. De precizat ca la inaugurarea de la Cimpineanca nu a fost prezent nici un reprezentant al ISJ. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.