Educație

Participari internationale la Tirgul de carte Focsani

Iulia Crețu
23 apr 2008 664 vizualizări
In perioada 8-11 mai, capitala cartilor se va muta la Focsani u la tirgul de carte vor participa peste 30 de edituri si se vor lansa peste 30 de carti

Biblioteca Judeteana "Duiliu Zamfirescu" va organiza intre 8 si 11 mai cea de-a VI-a editie a Tirgului de carte, manifestare care in acest an va aduce in oras numeroase delegatii, prin ele si multe din strainatate. Parteneriate incheiate de-a lungul timpului de institutia locala se vor concretiza in aceasta primavara prin vizite de la Biblioteca Centrala Covent de Sant Roc Gandia, Spania, Centrul Cultural American din cadrul Ambasadei Americane in Romania, Biblioteca Municipala "B. P. Hasdeu" Chisinau, Republica Moldova, Asociatia "Tricolorul" Tivoli, Italia ori de la Federatia Evreilor sau Fundatia Amare RRomentza. De asemenea, festivalul cartilor va aduce la standuri peste 30 de edituri si se vor lansa la Focsani in jur de 30 de carti. Ineditul acestei editii va consta in prezentarea la expozitia cu vinzare si a standurilor cu CD-uri. De asemenea, la tirg vor fi prezente si Oficiul Judetean pentru Consultanta Agricola si Asociatia pentru Conservarea Diversitatii Biologice. Printre personalitatile invitate sa redescopere publicului larg universul cartilor se numara Monica Tatoiu, presedinta Fundatiei "Noi citim", care va lansa si volumul "Noi contra noi", dar si scriitoarea Silvia Kerim, care va lansa un concurs literar. Printre invitati se numara si ambasadorul Francofoniei, Constantin Frosin, prof. univ. Ioan Adam sau scriitorul Liviu Ioan Stoiciu. In cadrul tirgului va avea loc si un colocviu "Duiliu Zamfirescu - 150 de ani de la nastere", dedicat diplomatului si scriitorului roman Duiliu Zamfirescu, la implinirea a 150 de ani de la nasterea acestuia. Cu acest prilej va fi lansata antologia cu titlu omonim, cu articolele de specialitate dedicate vietii si operei scriitorului, publicate dupa 2000, in periodice vrincene. Biblioteca se va implica si in lansarea unui dictionar plurilingv, pe tema multiculturalitatii, romano-castiliano-valencian, in colaborare cu Junta Multicultural si Biblioteca Centrala "Convent de sant Roc" Gandia, Spania. Pastrind tematica anilor anteriori, cind tirgul s-a adresat in mod special copiilor, Biblioteca anunta si un proiect mai jucaus, si anume lansarea programului "Papusa, jucaria universala", realizat de un grup de cadre didactice din Focsani si Iasi. In perioada tirgului va fi lansata pentru cei mici si o papusa. Bibliotecarii anunta numeroase alte surprize. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.