Educație

Info invatamint

Camelia Stănilă
18 mai 2005 848 vizualizări
"Ghidul candidatului" ajunge in scoli

Elevii de clasa a VIII-a au inceput sa primeasca in scoli "Ghidul candidatului", in vederea admiterii la liceu. Mihai Ladaru, inspectorul scolar general adjunct, a precizat ca la inceputul saptaminii jumatate din brosuri erau deja distribuite in scoli, urmind ca demersul sa fie finalizat azi. Oferta educationala a liceelor va ajunge in scolile judetului si pe un CD de prezentare, realizat impreuna cu Casa Corpului Didactic. Inspectorul Mihai Ladaru a mai precizat ca admiterea in invatamintul liceal si SAM se va realiza in trei etape. In cadrul primelor doua, elevii vor putea opta numai pentru invatamintul de zi, in cazul in care au mai putin de 18 ani la data de 31 august 2005. Etapa a treia este si pentru candidatii mai in virsta, care vor sa-si continue studiile la seral sau in invatamintul cu frecventa redusa. (C. S.)

Sesiune de referate despre biblioteca scolara

Casa Corpului Didactic "Simion Mehedinti" Focsani va organiza, in perioada 19- 20 mai, o sesiune de referate si comunicari stiintifice pe tema "Managementul calitatii serviciilor in biblioteca scolara". La intilnire vor participa profesorii universitari Nicolae Vintanu, Ionel Enache, Simiona Antonescu, bibliotecari scolari, care vor discuta pe teme ca "Literatura pentru copii si tineret", "Marketingul de biblioteca", "Managementul cunoasterii" etc. Evenimentul va contine si lansarea "Monografiei comunei Naruja", apartinind lui Titel Toader Chirila, dar si acordarea de diplome si distinctii. In cadrul intilnirii de joi vor fi organizate si vizite la Grupul Scolar de Electrotehnica, Colegiile Unirea si Economic. Vineri, la Tulnici, vor avea loc alte lansari de carte, dar si o dezbatere pe tema Codului deontologic al bibliotecarului.

Premii pentru tinerii chimisti

Tinerii chimisti vrinceni au obtinut numeroase premii la Concursul national "Chimexpert", competitie destinata elevilor de clasele VII- X, ce s-a desfasurat intre 12-14 mai, la Satu- Mare. La clasa a VII-a, Razvan Dragomir si Andreea Dragomir, ambii elevi ai Scolii nr. 1 Panciu, au obtinut premul II, respectiv III, sub coordonarea profesoarei Mirela Georgescu. Ana Maria Murgogi, de la Scoala nr. 1 Panciu, a reusit sa se claseze prima la clasa a VIII-a. Eleva, pregatita tot de profesoara Mirela Georgescu, a obtinut si cel de-al patrulea premiu de excelenta, acordat pentru aceasta categorie de virsta. Tot la clasa a VIII-a, Alexandru Pantazica de la Scoala nr. 1 Panciu a primit premiul III. La clasa a X-a, eleva Madalina Fera de la Colegiul "Al. I.Cuza" a ocupat locul I pe podium, primind in acelasi timp si primul premiu de excelenta de la clasa sa. Eleva a fost pregatita de profesoara Alina Maiereanu. Cuzistul Claudiu Neagu s-a clasat al II-lea, el fiind pregatit de profesoara Maria Ples. In perioada 20-22 mai, la Vaslui va avea loc si concursul interjudetean "Petru Poni". La aceasta competitie vor participa si 15 elevi vrinceni, mare parte fiind participantii la olimpiada nationala de chimie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.