Educație

Lansare de autor - Virgil Lovin

Doina Ganea
18 apr 2008 1747 vizualizări
Ieri, la Casa Armatei, profesorul si scriitorului Virgil Lovin a avut o lansare de autor, o prezentare a romanelor publicate pina acum.

Dascalul de la Liceul Pedagogic "Spiru Haret" este autorul a noua volume de proza. Printre numerosii invitati ai evenimentului, organizat cu sprijinul PNL, s-au aflat inspectorul general Iordache Bostan, adjunctul sau Emil Onea, elevi si profesori, consilieri locali si judeteni PNL, precum si membrii scriitori din Asociatia Culturala "Duiliu Zamfirescu", printre care Mariana Virtosu, Constanta Cornila, Florin Paraschiv, Francu Sava, Ion Panait, Constantin Ghinita, Valeriu Anghel, Virgil Panait, Petre Abeaboeru, Ion Nicolai Dascalita. Profesorul Virgil Lovin s-a inrudit cu artele inca de pe vremea studentiei, fiind si un impatimit al cintecului si al poeziei. Impresii despre romanele scriitorului Virgil Lovin a evidentiat si scriitorul Valeriu Anghel, la a carei editura - "Pallas" - au fost publicate volumele prezentate ieri. "Pentru mine fost o surpriza acum patru ani, trei luni si doua saptamini, cind a venit cu un manuscris care se chema «Pantofi de dama, in special stingul». Am citit manuscrisul, l-am dat la tiparit, nici n-a iesit de sub tipar ca dl Lovin a venit cu al doilea volum si apoi cu al treilea. Deci, trei romane cu un fir epic extraordinar, caracterizari de personaje, cu pagini erotice si, dupa parerea mea, primele carti in care se folosesc termeni stiintifici pe care ti-i asumi fara sa-ti dai seama ca sint termeni de specialitate", a descris Valeriu Anghel citeva din aspectele prozei scriitorului Virgil Lovin. La reuniune a fost prezent si candidatul PNL la Primaria Focsani, Romeo Paul Postelnicu, care a reafirmat in discursul sau atasamentul pentru cultura. "Dl Lovin este un cetatean care a inteles ca dincolo de rostul pe care il are in profesia sa trebuie sa dea ceva cetatii si trebuie sa zideasca ceva la spiritul cetatii. Dl Lovin a asezat noua caramizi la fundatia spiritualitatii vrincene si lucrul acesta nu e putin", le-a spus celor prezenti Romeo Paul Postelnicu. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.