Educație

ISJ reia masurile anti-violenta

Camelia Stănilă
17 apr 2008 918 vizualizări
Unitatile de invatamint vrincene vor trebui sa reia masurile anti-violenta, inclusiv prin actiuni cu parintii, la dispozitia Inspectoratului Scolar.

Iordache Bostan a rasuflat usurat ca de o luna nu a mai avut incidente prin scoli

Potrivit inspectorului general Iordache Bostan, masuri de acest gen au fost transmise inca de pe vremea fostului adjunct Mihai Ladaru, insa se pare ca nu prea au fost urmarite. Seful ISJ a rasuflat insa usurat ca in ultima luna nu a mai avut incidente prin scoli, cel putin acestea nu au mai ajuns la urechile presei. "In vederea reducerii fenomenului violentei scolare si a intaririi parteneriatului cu familia, i-as ruga pe directorii unitatilor scolare sa afiseze la loc vizibil, in cel mult o saptamina, programul de activitati destinate parintilor, incluse in proiectul «Impreuna impotriva violentei. Parintii din nou la scoala». Este un program national, mai vechi, demarat la nivelul MECT, ce trebuie pus in aplicare si urmarit. Vreau sa vad ce masuri isi propune fiecare scoala, pentru ca este mai bine sa prevenim", a afirmat Iordache Bostan, mentionind ca in alte judete sint probleme mult mai grave cu violenta scolara. Acesta recunoaste ca exista totusi comportamente nepotrivite in scoli, atit la elevi cit si la profesori, astfel ca asteapta saptaminal rezultatele monitorizarii actiunilor anti-violenta. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 10 ore, 37 minute, 1 secunda
In primul rand, nu ca NU EXISTA violenta in scoli, ci NU SE MAI STIE de ea. Directorii nu se grabesc sa denunte asemenea cazuri, ba chiar se tem ca presa ar putea intra pe fir. Asa ca absenta nu citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.