Educație

Bostan acuza de crima dascalii care obliga la meditatii

Camelia Stănilă
16 apr 2008 1157 vizualizări
O profesoara de matematica din Focsani a fost reclamata in mai multe rinduri de elevi, pe aceasta tema Inspectorul general Iordache Bostan e pornit pe profesorii care isi lasa elevii corigenti pentru a-i obliga sa faca meditatii.

Desi nu a dat exemple concrete de astfel de cazuri, din pacate destul de multe la nivelul judetului, seful ISJ a spus ca a primit numeroase reclamatii de la parinti vizind o profesoara de matematica din Focsani. Iordache Bostan s-a aratat revoltat de astfel de practici, considerate adevarate "crime aduse invatamintului", insa in afara discutiilor cu respectivii dascali nu a gasit alte solutii. "Inca mai vin parinti care se pling de o anumita unitate de invatamint, mereu aceeasi, mai precis de un anumit profesor care ii obliga pe copii sa vina la meditatii pe parcursul vacantei de vara. Foarte multi elevi din aceeasi clasa sint in situatia de corigenta, profesoara nu-i pregateste in timpul anului, dar ii programeaza in vara. Cind foarte bine putea sa faca niste ore suplimentare, sa predea mai accesibil, sa fie pe intelesul copiilor si astfel sa obtina rezultate de care sa fie multumiti si parintii", a spus nemultumit inspectorul general Iordache Bostan. Acesta a adaugat ca a primit si solicitari de transfer, din teama ca elevii sa nu fie lasati corigenti. Se pare ca nici parintii nu s-au dovedit foarte curajosi, astfel ca au invocat cu totul alte motive initial. In aceste conditii, nici nu se pot lua masuri de sanctionare, pentru ca nu exista dovezi concrete, dupa cum recunoaste chiar si seful ISJ. "Eu am vazut ca sint parinti care nu-si permit sa plateasca meditatii, nu doar parinti cu «gipane». Acestia solicita transferul copiilor la alte unitati, pentru ca din 2- si 3 nu-i scoate profesorul si se tem ca elevii sa nu ramina corigenti. Si eu am fost sever la clasa, dar sa-i aduci cu forta la meditatii mi se pare cea mai mare crima adusa invatamintului. Cum sa nu dispara respectul fata de profesori? Altfel parca faci meditatii cu un copil bine pregatit, pentru o nota mai mare... dar nu faci o practica din a lasa elevi corigenti!", si-a mai varsat naduful seful ISJ. Acesta i-a cerut cadrului didactic reclamat sa vina in aceste zile la Inspectorat, pentru a lamuri situatia. Din pacate, aceasta situatie nu e singurala prin scolile foscanene, unii profesorii ajungind sa cheme la meditatii nu doar elevi din anii terminali, ci si prichindei de clasele I-IV. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.