Educație

Festivalul Interferente culturale

Valentin Muscă
15 apr 2008 774 vizualizări
Invitat de onoare va fi actorul Mircea Albulescu u va fi lansata o antologie de poezie publicata in revista "Oglinda literara", in ultimii ani

Asociatia social-culturala "Duiliu Zamfirescu" organizeaza intre 17 si 18 mai Festivalul "Interferente culturale. Oglinda literara, 2002 - 2008". Prima editie a acestui festival, legat intrucitva de aniversarea revistei "Oglinda literara", va cuprinde un program alcatuit din lansare de carte, momente artistice cu actorii Teatrului Municipal "Mr. Gh. Pastia" Focsani, Teatrul "Luceafarul" Iasi, Corala "Pastorala", precum si expozitii de arta populara, pictura si sculptura. "In primul rind, acest festival este o maniera prin care editorii revistei «Oglinda literara» doresc sa multumeasca acei colaboratori fideli, din tara si de peste hotare. Deschiderea oficiala va fi la orele 11.00 si va fi urmata de vernisajul expozitiilor artistilor Constantin Pavel, Rodica Soreanu, Rozalia Taicutu. De asemenea, vor expune elevi de la Liceul de Arta si artisti populari", ne-a spus Gheorghe Neagu, organizatorul festivalului si presedintele Asociatiei "Duiliu Zamfirescu". In aceeasi zi, dupa programul artistic, vor urma lansarile de carte, invitat de onoare fiind actorul Mircea Albulescu. Ca la toate manifestarile vrincene, invitatii vor fi plimbati in zonele turistice ale judetului, Cascada Putna fiind unul din punctele de atractie. In prima zi a manifestarii, pe linga celelalte lucrari ale scriitorilor vrinceni va fi lansata si o antologie cu poezie publicata in revista "Oglinda literara" in ultimii ani. "Manifestarea se desfasoara cu ajutorul Ministerului Culturii si Cultelor si a unor oameni de afaceri, din care as dori sa mentionez pe Dan Vicol, Liviu Jitea, Constantin Nistoroiu si altii", ne-a mai spus Gh. Neagu. Cit despre Festivalul "Duiliu Zamfirescu", pe care asociatia il organiza la inceput de vara, acesta ar putea fi suspendat in acest an, din cauza dezinteresului autoritatilor fata de cultura. (V. MUSCA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.