Educație

STEV-2008 a început pregatirile

Valentin Muscă
12 apr 2008 1085 vizualizări
Este cea mai importanta manifestare culturala a elevilor vrînceni, începuta în anul 1978 u din juriul acestei editii face parte Diana Lupescu si Magda Catone u Galele se vor derula între 4 si 6 iunie

Stagiunea Teatrala a Elevilor Vrinceni (STEV), editia 2008, a inceput pregatirile. Manifestarea culturala a ajuns la editia XXVI. începuta acum trei decenii de jurnalistul Constantin Apostolescu de la fostul ziar "Milcovul" si o mina de dascali focsaneni, STEV este de aproape 30 de ani o adevarata scoala de teatru, unde s-au format actori si regizori care au devenit intre timp nume pe scena Teatrului Municipal "Mr. Gh. Pastia". De la prima editie din 1978, cistigata de Colegiul National Unirea (CNU, pe vremuri Liceul Industrial Unirea) si pina la editia din 2007, cind Liceul Pedagogic "Spiru Haret" a obtinut trofeul, stagiunea a cunoscut momente de glorie, dar si clipe mai putin faste si ani cind nu s-a tinut deloc din cauza delasarii cadrelor didactice. Manifestarea a avut chiar o perioada cind s-a numit STEF (Stagiunea Teatrala a Elevilor Focsaneni). "La editia din acest an au confirmat participarea Colegiul National Unirea (CNU), indrumator prof. Romulus Buzatelu; Grupul Scolar de Industrie Usoara, indrumator Maria Dragan; Colegiul Economic «Mihail Kogalniceanu», indrumator Corina Visan; Colegiul Tehnic «Edmond Nicolau», indrumator Doina Boboc si Mihai Fasan; Grupul Scolar Agricol, indrumator Ionica Sacalus; Colegiul National «Al. I. Cuza», indrumator prof. Silvia Chelariu; Liceul Pedagogic «Spiru Haret», indrumator prof. Carmen Ion si Grupul Scolar «Simion Mehedinti» Vidra, indrumator prof. Angela Apostu", ne-a spus Florica Balan, secretarul Casei de Cultura "Leopoldina Balanuta", organizatorul Stagiunii. Un rol important in succesul acestei manifestari culturale a elevilor il au actorii si regizorii Teatrului Municipal, care sustin si in acest an trupele de teatru amator ale elevilor vrinceni. Dintre acestia amintim pe Adrian Damian si Valentin Cotiga. Lor li s-au alaturat pentru editia din 2008 George Nastase, Alexandra Matei si Eduard Cirlan, studenti la UNATC. Galele STEV "" 2008 se vor desfasura intre 4 si 6 iunie la Casa de Cultura din Focsani. Perioada de inscriere este inca deschisa si se asteapta confirmarea si de la alte institutii de invatamint din localitatile vrincene, indeosebi Panciu, Odobesti, dar si din Focsani. Relatii despre regulamentul concursului pot fi aflate la nr. de telefon 616.839 si la sediul Casei de Cultura din Focsani. (Valentin MUSCA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 42 minute, 1 secunda
avem cei mai tari actoi din judetz se gasesc doar la CNU se stie...;))))
, acum 739399 zile, 42 minute, 1 secunda
ce actori frate aveti la CNU?!actori care nu stiu sa fie colegiali,anul trecut daca nu au mai ocupat locul I nu stiau cum sa faca sa plece mai repede din sala casei de cultura!
, acum 739399 zile, 42 minute, 1 secunda
hmm...nu mai trageti, draga, atata in artisti...oricum elevii din CNU sunt buni actori...sii ceilalti...sa castige cei mai buni!
, acum 739399 zile, 42 minute, 1 secunda
in primul rand CNU nu participa anul acesta, contrar de ceea ce scrie mai sus, economicul nu are actori cu experienta dar are indrumator mai mult decat bun (George Nastase)...Sa castige cel mai bun!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.