Educație

Operatorii culturali si preotii invitati la Ateneu

Valentin Muscă
11 apr 2008 568 vizualizări
Directia pentru Cultura si Culte organizeaza astazi la Ateneul Popular întilnirea trimestriala cu operatorii culturali si referentii caminelor culturale din judet

Masura 322 permite preotilor sa obtina fonduri pentru consolidarea bisericilor

"Este a doua intilnire din acest an cu personalul care lucreaza in institutiile de cultura din judet. Pe linga discutiile obisnuite acestui gen de eveniment vor fi prezentate noutatile din domeniul programelor de finantare a activitatilor culturale", ne-a spus Paraschiv Usturoi, directorul Directiei pentru Cultura. în primul rind va fi prezentata Masura 322 din Fondul European de Dezvoltare Regionala, al carei obiectiv este consolidarea coeziunii economice si sociale in UE prin diminuarea dezechilibrelor regionale. Prin acest fond pot fi finantate proiecte privind reabilitarea asezamintelor culturale din mediul rural si protejarea patrimoniului cultural vrincean. "O noutate in domeniul finantarii din fonduri europene este posibilitatea pe care o au cultele religioase sa-si finanteze lucrarile de consolidare a lacaselor de cult. Fiecare preot poate depune un proiect de finantare. Sesiunea pentru depunerea dosarelor este deja deschisa", ne-a mai spus Paraschiv Usturoi. Prin aceasta masura, preotii vor scapa de umilintele in care sint tinuti de 18 ani de politicieni, care le dau bani pentru biserici doar daca vin sa faca sluj la stapinire. De asemenea, va fi prezentat si programul "Promocult 2008", al carui termen pentru depunerea dosarelor si inscrierea electronica expira in citeva zile. întilnirea va incepe la orele 10.00, in sala Mica a Ateneului Popular "Mr. Gh. Pastia" din Focsani. (V. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.