Educație

Liceenii, incurajati sa urmeze o cariera in jurnalism

Camelia Stănilă
10 apr 2008 1460 vizualizări
elevii din Focsani se vor intilni astazi cu reprezentantii Facultatii de Jurnalism si Stiintele Comunicarii Bucuresti u "Ziarul de Vrancea" este partener media in cadrul caravanei cu tema "Optiunea profesionala"

Tinerii aspiranti la o cariera in jurnalism se vor intilni astazi cu specialistii Facultatii de Jurnalism si Stiintele Comunicarii (FJSC) din cadrul Universitatii Bucuresti, in cadrul unei caravane cu tema "Optiunea profesionala", ce se va opri in trei licee focsanene. Elevii din clasele terminale, dar si profesori, parinti, specialisti in comunicare si jurnalisti din presa locala se vor aseza la discutii pentru a afla care sint aspiratiile profesionale ale elevilor, dar si asteptarile lor de la mediul universitar si cel jurnalistic. Astfel se doreste o mai buna corelare a invatamintului jurnalistic cu piata muncii, sprijinirea tinerilor in dezvoltarea unei cariere in mass-media locala si imbunatatirea tranzitiei de la scoala la viata activa. "Ziarul de Vrancea" este partener media la aceasta caravana, care va poposi mai intii la Colegiul "Al. I. Cuza", de la orele 10.00, la Colegiul National Unirea, de la 11.55 si Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau", de la 13.30. Caravana face parte din proiectul "Vino acasa", realizat in parteneriat cu Asociatia Patronala a Editorilor Locali (APEL), organizatie din care face parte si societatea care editeaza cotidianul nostru. Proiectul vizeaza intensificarea eforturilor de reintoarcere a absolventilor in orasele natale. In cadrul intilnirilor, reprezentantii FJSC vor prezenta ofertele facultatii, indeosebi legate de formele de invatamint postuniversitar, dar vor incuraja si dezbaterile pentru a afla care sint problemele specifice cu care se confrunta presa locala si care sint asteptarile privind competentele si aptitudinile absolventilor pe care-i pregatesc. Dupa intilnirile cu elevii, de la orele 15.00, la Ateneul Popular "Mr. Gh. Pastia" va avea loc o intilnire pe tema "Corelarea programei scolare/universitare cu necesitatile de pe piata muncii", la care sint invitati responsabili ai redactiilor locale. Astfel, campania vizeaza introducerea pe piata muncii a unor oameni capabili, responsabili, competenti, o presa tinara, corecta, obiectiva, care sa produca materiale jurnalistice de calitate. Caravana FJCS a inclus si alte trei orase din tara. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.