Educație

Universitatile au inceput sa-si prezinte oferta

Camelia Stănilă
16 mai 2005 712 vizualizări
Universitatea din Bucuresti a organizat in acest week-end Tirgul Educational 2005, la care a anuntat renuntarea la examen pentru 15 specializari.

La numai o luna pina la finele acestui an scolar, universitatile din tara au si inceput sa-si prezinte ofertele educationale, in vederea atragerii unui numar cit mai mare de studenti. In acest sens, multe facultati au organizat "Ziua portilor deschise" sau si-au prezentat atuurile in cadrul unui Tirg Educational, cum s-a intimplat in cazul Universitatii din Bucuresti. In acest week-end, universitatea si-a prezentat oferta care cuprinde peste 8.000 de locuri pentru absolventii de liceu, din care 4.500 de la buget. Conducerea Universitatii a anuntat, cu aceasta ocazie, si renuntarea la examenul de admitere pentru 15 specializari, selectia candidatilor urmind a fi realizata pe baza mediilor de la Bacalaureat, adica pe baza "concursului de dosare".

Conducerea Universitatii din Bucuresti a estimat ca in acest an numarul de candidati care se vor "bate" pe un loc va fi mult mai mare, in special la discipline precum stiinte politice, limbi straine sau jurnalism si comunicare. Surprinzator, renuntarea la examenul de admitere s-a facut la specializari unde se inregistrau cele mai grele examene, dar si cea mai mare concurenta. Astfel, nu va mai fi organizat examen la Facultatea de Stiinte Politice, Stiinte Administrative sau Litere. In aceeasi situatie se afla si cele doua specializari ale Facultatii de Administratie si Afaceri. In rest, numarul de locuri si metodologia de sustinere a admiterii ramin aceleasi ca anul trecut. Conducerea unitatii de invatamint superior se asteapta la o concurenta mare si la facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, avind in vedere ca in ultimii ani tot mai multi tineri si-au aratat intentia de a deveni jurnalisti sau experti in publicitate. Aici, absolventii pot opta pentru 100 de locuri finantate de la buget, 140 de locuri cu taxa, dar si pentru 300 de locuri la ID (invatamint la distanta). In privinta organizarii concursului de admitere, rectoratul acestei institutii de invatamint superior anunta ca elaborarea metodologiilor va fi realizata cu 15 zile inainte de inceperea sesiunii din iulie. Cei interesati de admiterea la una din facultatile Universitatii Bucuresti pot consulta si site-ul www.unibuc.ro

Facultatea dureaza 3 ani

Reaminitim ca, potrivit ultimelor reglementari privind sistemul de invatamint superior, structura anilor de studii s-a modificat, astfel incit viitorii studenti vor invata doar 3 ani pentru a-si putea sustine examenul de licenta. De asemenea, masteratul va fi de 2 ani, iar doctoratul o durata de 3 ani. In cadrul Universitatii Bucuresti, doar Facultatea de Drept va ramine la vechea structura, pentru ca programele de studii nu au putut fi inca adaptate. Astfel, tinerii care se pregatesc pentru admiterea la aceasta specializare vor parcurge tot 4 ani de studiu pentru a putea sustine examenul final de licenta.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.