Educație

Vrincenii vor sa cucereasca nationala de romana

Camelia Stănilă
4 apr 2008 3052 vizualizări
Elevii vrinceni vor sa "cucereasca" olimpiada nationala de limba si literatura romana, organizata la finele acestei luni, dupa ce au reusit sa obtina rezultate foarte bune in cadrul fazei judetene, in ciuda subiectelor deloc usoare.

8 elevi de gimnaziu si 8 de liceu se vor duela la finele lunii, in cadrul olimpiadei nationale

Din lotul national vor face parte cite 8 elevi de gimnaziu si liceu, mai exact primii doi calificati de la fiecare clasa de studiu. De la clasa a V-a, s-au calificat Andra Dragan (prof. Mirela Dumitru) si Alice Balescu (prof. Roxana Vornic) de la Scoala "Stefan cel Mare", la clasa a VI-a colegele lor Alexandra Robu (prof. Elena Aluculesei) si Alexandra Tarba (prof. Mirela Dumitru). Tot de la Scoala "Stefan cel Mare" provin si cele doua eleve calificate la clasa a VII-a, Cristina Stancu (prof. Mirela Dumitru) si Raluca Ciolca (prof. Roxana Vornic). De la clasa a VIII-a, Larisa Rudu - CNU (prof. Janet Voineag) si Cezara Grosu - Scoala "Stefan cel Mare" (prof. Constantin Macarie) vor merge la nationala ce are loc in perioada 30 aprilie- 4 mai, la Suceava. De mentionat ca la clasele VII-VIII, etapa nationala include si o proba practica, in echipa, care are in vedere crearea de competente pentru tratarea in scris si oral a uneia din temele propuse pentru editia 2008: "Tara de Sus - emblema a spiritualitatii romanesti", "Legende despre formarea poporului si a limbii romane" sau "Obiceiuri si traditii romanesti. Sarbatori legate de momente importante din viata omului. Portul popular din zona de provenienta". "Lotul se va pregati intens, mai ales pentru proba practica, unde ne bazam si pe dl prof. Macarie, care cunoaste foarte bine caracteristicile zonei noastre. Olimpiada nationala la clasele VII-VIII va dura 3 ore, plus 30 de minute proba practica, in timp ce la V-VI va dura 2 ore. Noi dorim sa-i felicitam pe toti elevii si profesorii indrumatori, pentru rezultatele frumoase obtinute. Dupa elevii calificati s-au clasat pe pozitii fruntase si elevi de la SAM Panciu, Vintileasca, care au ocupat pozitiile 3, 4 la clasa a VIII-a, dar si Cimpuri. Ne vine o zestre ce trebuie fructificata pe viitor", a afirmat inspectorul de limba romana pentru invatamint gimnazial, Elena Aluculesei.

Olimpiada nationala pentru liceu va avea loc intre 29 aprilie- 3 mai la Botosani, iar lotul care va reprezenta judetul este format din Alexandra Paduret - CNU (prof. Janet Voineag) si Adelina Ardeleanu - Grupul Scolar Marasesti (prof. Aurora Stoian) la clasa a IX-a, Ioana Alexandru - CNU (prof. Daniela Plaiasu) si Ioan Sandu- CNC (Mihaela Neagu) la a X-a, Irina Cretu- CNC (prof. Silvia Chelariu) si Alexandra Denisa Rosu - CNC (prof. Enache Mindrescu) la a XI-a, alaturi de Marina Stancu - CNC (prof. Mihaela Stoica) si Mihaela Croitoru - CNC (prof. Teodora Benz) la clasa a XII-a. "La liceu subiectele au fost dificile, insa s-au obtinut multe note frumoase, de peste 9. La a IX-a, 10 elevi au avut astfel de rezultate, de la Liceul Pedagogic, Colegiul Economic, Unirea sau Colegiul Tehnic. Si la clasa a X-a pe primele locuri au fost elevi de la Cuza, Unirea sau Economic, la fel si la a XI-a unde s-a adaugat si elevi de la Pedagogic. La a XII-a, pe primele locuri au fost colegiile Cuza si Unirea", a mentionat si Mariana Tiron, inspector pentru invatamint liceal la limba si literatura romana. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 10 ore, 44 minute, 34 secunde
IN ARTICOLUL VOSTRU ESTE O GRESEALA. LOCUL TREI LA CLASA a VIII-a A FOS OBTINUT DE SAM NEREJU, ELEVA CRISTEA CATALINA. VA ROG SA RECTIFICATI GRESEALA IN EDITIA DE MAINE A ZIARULUI. NU E FRUMOS CE S-A citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.