Educație

Dascalii nu mai pot sufla posturile cu buletinul

Camelia Stănilă
3 apr 2008 1163 vizualizări
Gata cu schimbarile de domiciliu in preajma sedintei de pretransfer. Inspectorul de personal Cristi Stiru i-a anuntat pe directorii de scoli, la sedinta de marti, ca solicitarile de pretransfer in localitatea de domiciliu sau pentru apropiere de domiciliu vor fi aprobate doar daca pe buletin mutatia e facuta pina la cel tirziu 28 martie, data care deja a trecut

"Ca o noutate, in acest an cadrele didactice nu vor mai putea aparea cu buletin facut cu o zi inainte de etapa de pretransfer", a subliniat Cristi Stiru. In anii trecuti au aparut mai multe situatii de acest gen, prin care unii dascali isi faceau mutatie special pentru a putea obtine un post, astfel ca profesori care locuiau in acea localitate erau pusi in situatia de a face naveta, chiar si cu copii mici. Dascalii ajungeau in situatii chiar disperate, "rivalii" nedorind sa cedeze postul. Solicitarile de pretransfer sau pentru schimburi de posturi se fac intre 8-18 aprilie, iar repartitiile se vor face in sedinta publica, pe 29-30 aprilie. In aceasta etapa sint disponibile 789 de posturi cu viabilitate de 1-4 ani. La sedinta de marti, reprezentantul ISJ a atras atentia directorilor si asupra continuitatilor la detasare si suplinire, pentru a nu mai aviza solicitari decit in cazul in care dascalii au promovat un concurs de titularizare, in 2006 in cazul detasarilor sau 2006 si 2007 in cazul suplinirilor. "Nu mai trimiteti liste ca au participat la nu stiu ce concurs de suplinire organizat la nivel de ISJ, pentru ca numai concursul unic de titularizare este valabil pentru continuitati", a atras atentia Cristi Stiru, nemultumit ca unii directori paseaza la ISJ responsabilitatea unui refuz de continuitate, desi este atributia lor. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 17 ore, 24 minute, 45 secunde
dar cu plicul?
, acum 739398 zile, 17 ore, 24 minute, 45 secunde
Dar daca se transfera nu stie unde, ci doar se transfera pentru ca s-a saturat de acea scoala. Se transfera pentru un an pentru a nenoroci niste copii. Astia sunt navetistii.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.