Educație

Paraschiv Usturoi, premiat de Ministerul Culturii

Valentin Muscă
31 mar 2008 986 vizualizări
Seful Directiei pentru Cultura i-a dedicat acest premiu arheologului Victor Bobi

Ministerul Culturii si Cultelor a acordat, la sfirsitul saptaminii trecute, Premiile Nationale anuale pentru Patrimoniul Cultural National. Pentru prima data de cind au fost reorganizate fostele inspectorate pentru cultura, unul din aceste premii este acordat Directiei pentru Cultura si Culte Vrancea. "Este pentru prima data cind Vrancea primeste un asemenea premiu si acest lucru ne onoreaza. Atit pe mine, cit si colectivul pe care il conduc, pentru ca institutia noastra a reusit sa fie prima din tara care a finalizat programul eGISpat. Pe aceasta cale vreau sa le multumesc tuturor colaboratorilor care au batut judetul cu piciorul, pentru a identifica obiectivele istorice si a le inscrie in aceasta harta digitala. Daca in unele judete acest program se afla inca la inceput, Vrancea a primit acest premiu pentru ca l-a si realizat", ne-a spus Paraschiv Usturoi, directorul Directiei pentru Cultura Vrancea. Programul eGISpat este o aplicatie destinata stocarii datelor referitoare la patrimoniul cultural national si realizarea unei baze de date geo-spatiale prin intermediul Internetului. Astfel, fiecare monument istoric este identificat pe o harta digitala, putind fi localizat la orice moment. "în momentul in care am primit acest premiu m-am gindit la arheologul Victor Bobi, care tocmai ne parasise. De aceea vreau sa-i dedic acest premiu, pentru ca a fost unul din putinii istorici din Vrancea care a sustinut activitatea Directiei pentru Cultura in momente dificile si a pus pasiune in munca sa", a adaugat Paraschiv Usturoi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739391 zile, 22 ore, 17 minute, 2 secunde
A demonstrat ca poate conduce o institutie publica, cu toate ca P.S.D-ul l-a destituit din functia de director. Felicitari!
, acum 739391 zile, 22 ore, 17 minute, 2 secunde
Felicitari dl director de la Cultura, culte si Patrimoniu pt premiul obtinut, pt judetul nostru ! In buna seama se datoreaza si arheologului Victor Bobi, recent plecat dintre noi, un vrancean cu nume citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.