Educație

Noi variante pentru vacanta dascalilor

Camelia Stănilă
29 mar 2008 1196 vizualizări
Cadrele didactice care sint membre de sindicat au la dispozitie noi variante de a-si petrece timpul liber din vacanta, la preturi ceva mai mici fata de cele aplicate de agentii.

Pina pe 20 mai SLI asteapta si solicitari pentru biletele de odihna

Cum biletele de odihna care se acorda in fiecare an sint de multe ori insuficiente, comparativ cu cererile depuse de sindicalisti, Sind Romania a venit cu oferte tentante pentru dascali, in urma negocierilor cu FSLI. Potrivit protocolului incheiat in acest sens, sindicalistii din invatamint vor putea alege inclusiv sejururi cu tratament, in 11 statiuni din tara, incepind cu 24 iunie. "Sint statiuni la care nu prea aveam acces pina acum, prin biletele de odihna primite de la Directia Muncii. E vorba de Amara, Caciulata, Govora, Covasna, Predeal, Ogna Sugatag, Olanesti, Voineasa, Slanic Moldova sau Eforie Nord. Oricum, sint oferte mai avantajoase fata de agentii, e un tarif de circa 60 lei/zi", a mentionat Constantin Dragomir, vicepresedintele SLI Vrancea. Preturile, stabilite pentru sejururi de minim 7 nopti, cu pensiune completa, cu sau fara tratament, incep de la 398 lei si urca pina aproape de 700 lei, in functie si de confortul dorit. Doritorii au la dispozitie mai multe serii de plecari, ultima din 2 septembrie, rezervarile putindu-se face si prin Sindicat. Potrivit lui Constantin Dragomir, se percepe un avans de 20% la incheierea contractului, iar in caz de anulare a rezervarii acesta va fi retinut integral doar daca sint mai putin de 10 zile pina la inceperea sejurului. Pentru anularea rezervarii cu cel putin 30 de zile inainte nu se percep penalizari, iar cu 30 - 11 zile inainte se retine 5% din avans. Sindicatul Liber din Invatamint a inceput sa primeasca deja si solicitari pentru biletele de odihna oferite bugetarilor, prin Directia Muncii. Solicitarile se depun pina pe 20 mai, iar repartizarea se face in baza cunoscutelor criterii stabilite in fiecare an de SLI. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.