Educație

Femeia si barbatul, intre pasiune si razboi psihologic

Cristi Irimia
27 mar 2008 1050 vizualizări
Eu sint femeie, nu angoasa existentiala!", a rostit Teodora Mare (Eva) catre iubitul ei Alex (Marius Bodochi)

Regalul teatral a continuat aseara pe scena focsaneana cu piesa "Sonata pentru saxofon si Eva", o oda adusa iubirii, sentimentelor, pasiunii si metamorfozei sufletului uman. Eva si Alex se iubesc pasional inca de la prima intilnire, se despart abrupt intr-o incercare de detasare ce pare fortata prin prisma sentimentelor si gindurilor ascunse ce nu-si gasesc calea catre partenerul ce pare schimbator, inselator ori nehotarit. Ea il doreste, el crede ca nu-l intelege, ea il paraseste, el nu conteneste ... in a fi obsedat de imaginea ei ce nu-i da pace. In fiecare gest al barbatului obsedat de viata fostei iubite se poate intrezari, pina la urma, esenta dragostei pe termen lung, ce se rezuma, in viziunea lui Alex, la "un razboi pe termen lung". Totul, pentru a recistiga inima celei ce l-a fermecat in urma cu citiva ani si care n-a putut fi inlocuita cu nici un chip. Eva explica despartirea de Alex prin faptul ca acesta era obsedat de putere si a neglijat-o, in vreme ce barbatul este nedumerit: "Daca femeia mea nu ma mai intelege, cine sa o faca? Dalai Lama?" Finalul piesei ii gaseste, implacabil, impreuna, pentru a continua o poveste de iubire inceputa si neterminata. In urma cu doua zile, pe scena teatrului s-a jucat "Special Singe", al carui umor negru a scos in evidenta tendinta catre senzational, macabru si grotesc, tendinta din ce in ce mai intilnita in multe medii sociale, cit si in familii. Continuind traditia inceputa anul trecut, firma PACO a oferit mai multe bilete la piesa din aceasta seara clientilor sai. Mai exact, actorii Teatrului Municipal Focsani vor prezenta "Hangita", in a patra zi a Galelor teatrale. (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.