Educație

2 lei Spiridusul, 3 lei Dracusorul

Doina Ganea
22 mar 2008 726 vizualizări
Prozatorul Fanus Neagu si-a lansat aseara, la Casa Armatei din Focsani, cartea pentru copii intitulata "2 lei Spiridusul, 3 lei Dracusorul".

Aceasta este ultima carte a cunoscutului prozator Fanus Neagu

Cele trei povesti pentru copii incluse in volum au vazut lumina tiparului gratie sprijinului financiar acordat de PRM Vrancea, prin presedintele Adrian Popescu. Volumul a fost redactat de scriitorul Gheorghe Istrate, iar ilustratiile si grafica au fost asigurate de sotia sa, Michaela Istrate. Lansarea de la Focsani a reunit admiratori ai prozatorului brailean, scriitori, iubitori de arta, personalitati ale culturii vrincene in frunte cu directorul Directiei pentru Cultura si Culte Vrancea, Paraschiv Usturoi. Cei prezenti au vorbit despre cunoscutul Fanus Neagu, cel care nascut intr-o localitate din judetul invecinat cu al nostru, Braila, a fost in repetate rinduri invitatul scriitorilor vrinceni. Unii dintre participanti au evocat intimplari pline de umor petrecute cu "maestrul" la Focsani si au reliefat personalitatea puternica a lui Fanus Neagu. Din pacate, marele scriitor n-a putut fi prezent ieri la lansare, avind ca prioritate continuarea luptei sale cu o boala nemiloasa. Chiar si asa, de pe patul spitalului, prin telefon, Fanus Neagu le-a transmis vrincenilor o "declaratie de iubire". "Va iubesc asa cum dvs va iubiti viile cind infloresc in luna mai. Va iubesc asa cum iubesc in toamna inima vinului. Va iubesc fiindca din cimpia de la Braila, cind ma uitam in zarea Focsaniului, ma uimeau negurile istoriei si ale legendelor Vrancei ... Va iubesc pentru ca stiti jocul lunii si durerile ei. Dar cel mai mult ii iubesc pe copiii dvs, pentru ca in ei sta minunea vietii si viitorul tarii. Lasati-i sa se joace si sa viseze cu timpla pe marginea cartilor fiindca dintotdeauna din tinutul Focsanilor vor rasari intru bucuria neamului un Duiliu Zamfirescu si Ion Mincu. Va iubesc cu toata durerea sufletului meu imbolnavit de viata si de neantul ei inmiresmat. Sper ca n-am cerut prea mult de la dvs. Doar «2 lei Spiridusul si 3 lei Dracusorul». Sa fiti fericiti!", a transmis cititorilor sai, prin telefon, maestrul Fanus Neagu. (Doina GANEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.