Educație

Unde mergem?

Mihaela Beșleagă
21 mar 2008 1090 vizualizări
Principalele evenimente culturale din urmatoarele zile

Filme la Cirligele si Mera


Caravana cinematografica a Casei de Cultura a orasului Odobesti va poposi in aceasta seara la Caminul Cultural din Cirligele, unde se va proiecta, incepind de la ora 16.00, un film pentru copii, animatia "Cu totii la surf". Duminica, 23 martie, caravana va ajunge si la Mera, unde, la Caminul Cultural, va rula de la ora 18.00 filmul "Legenda vie", o productie americana din 2007, cu celebrul actor Will Smith. De asemenea, simbata si duminica, la Casa de Cultura din Odobesti, de la orele 13.00, 15.00, 17.00 si 19.00, puteti urmari un alt film nou, de succes, "Pulbere de stele", cu Robert de Niro in rol principal. Pretul unui bilet este de 2 lei, pentru toate spectacolele.


Fuego cinta din nou pentru focsaneni


Se pare ca Fuego a prins drag de Focsani. Iubitul cintaret de muzica usoara si populara, indragit in special de doamnele trecute de prima tinerete, datorita sensibilitatii cintecelor si interpretarii sale, va reveni in curind la Focsani. Dupa succesul pe care l-a avut la ultimul sau concert sustinut in orasul nostru, in luna decembrie a anului trecut, cind a fost ascultat de sala arhiplina a Ansamblului "Tara Vrancei", artistul si-a programat un alt recital in orasul de pe Milcov. Focsanenii il pot asculta din nou in direct duminica, 23 martie, interpretind piese precum "Pentru tine, mama". Pentru ca organizatorii se asteapta la un numar mare de spectatori, au fost programate doua recitaluri, de la orele 17.00 si 19.30. Biletele pot fi achizitionate de la Casa de Bilete a Ansamblului "Tara Vrancei", pretul unui tichet fiind de 35 lei.


Luni avem "O noapte furtunoasa" la Focsani


Daca vreti sa mai prindeti un bilet la spectacolul "O noapte furtunoasa" de I. L. Caragiale, care va avea loc luni, 24 martie, la Casa de Cultura a Sindicatelor "Leopoldina Balanuta", mai aveti o sansa. Au mai ramas la vinzare aproximativ 150 de bilete. Piesa de teatru care va incepe de la ora 19.00 va aduce pe scena focsaneana artisti consacrati, precum: Maia Morgenstern, Monica Anghel, Mircea Rusu, George Ivascu, Ioan Gyuri Pascu, Ioana Calota si Doru Ana. Spectacolul este regizat de Gelu Colceag, iar scenografia este realizata de Imelda Manu. Piesa s-a jucat cu casa inchisa in toata tara. Un bilet costa 50 lei si poate fi achizitionat de la Casa de Cultura a Sindicatelor.


"Ionesco - 5 piese scurte", prima piesa a Galelor Teatrale


Luni, 24 martie, vor debuta "Galele Teatrale Focsanene", cu piesa "Ionesco - 5 piese scurte", de Eugene Ionesco, in interpretatea actorilor de la Teatrul "Odeon" din Bucuresti. Biletele pot fi achizitionate de la agentia Teatrului Municipal "Mr. Gh. Pastia", pretul acestora fiind cuprins intre 30 - 50 de lei, in functie de locul ales in sala. Scena teatrului focsanean va gazdui timp de o saptamina noua spectacole, sustinute de mai multe trupe de teatru din Bucuresti, Buzau, Birlad, dar si de actorii Teatrul Municipal "Mr. Gh. Pastia".


7 ani de "Oglinda"


Teatrul Municipal "Mr. Gh. Pastia" din Focsani va gazdui astazi si miine, 21 si 22 martie, de la ora 11.00, o manifestare dedicata sarbatoririi a sapte ani de la aparitia revistei culturale "Oglinda". Evenimentul, intitulat "Interferente culturale", este organizat de Asociatia "Duiliu Zamfirescu" Focsani. Din pacate, dupa cum a declarat scriitorul Gheorghe Neagu, revista nu-si poate premia colaboratorii fideli cu sume mai consistente de bani, asa cum si-ar fi dorit, pentru ca Ministerul Culturii si Cultelor nu a mai putut finanta aceasta manifestare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.