Educație

Completari de norma cu cintec, la chimie

Camelia Stănilă
21 mar 2008 1381 vizualizări
sedinta publica organizata ieri de ISJ s-a aratat mai dificila la chimie, disciplina la care sint din ce in ce mai putine ore u unii dascali au preferat si completari definitive in mediul rural

Chimia s-a dovedit cea mai solicitata disciplina la sedinta publica organizata ieri de Inspectoratul Scolar, pentru completarile de norma. Desi in scolile din Focsani au fost identificate destule catedre incomplete, unii dascali au iscat discutii atunci cind le-a venit rindul sa solicite numarul de ore necesare. Situatia existenta in baza de date a ISJ si dorintele proprii nu au coincis intotdeauna, astfel ca s-a ajuns si la contestarea in plen a unor decizii. "Bataia" cea mai mare s-a dat pentru orele de la Scoala "Nicolae Iorga". Profesoara Mihaela Mihaila a dorit sa obtina 8 ore de chimie, pentru a-si completa norma, desi aceasta figura cu 4 ore lipsa, in conditiile in care catedra sa era constituita din trei discipline. Dupa cum a aratat inspectorul de persponal Cristi Stiru, profesoara figura cu 4 ore la educatie tehnologica. Aceasta a incercat sa explice ca nu i s-au asigurat toate orele in scoala unde functioneaza, insa nu a putut primi mai multe ore. In acest context, cadrul didactic a ajuns sa conteste o colega, ajungind sa o acuze de fata cu cei prezenti ca a obtinut catedra pentru ca tatal sau era director la vremea respectiva. "Vreau sa se indrepte lucrurile. Sa se dea concurs pe aceste ore, sa vedem cine este mai bun. O sa merg pina in pinzele albe", a sustinut profesoara, cerind si altor cadre didactice sa o sustina. Problema catedrelor de chimie este insa generala, la ora actuala in putine scoli putindu-se constitui catedre complete pentru a putea fi scoase la titularizare.


Completari definitive doar in rural


Si o alta profesoara a s-a aratat nemultumita ca punctajul pe care si-l calculase nu coincidea cu cel stabilit de ISJ. Astfel, inspectorul Cristi Stiru si informaticianul Flori Vrinceanu au reluat calculul in timpul sedintei publice. Cum punctajul stabilit de ISJ era corect, cadrul didactic nu a mai prins ore vacante in Focsani, astfel ca si-a completat norma in mediul rural. De mentionat ca aceste completari s-au facut pe un an, doar in mediul rural existind posibilitatea de a se realiza definitiv. De altfel, aceasta solutie a fost adoptata de destui dascali, mai ales ca unii chiar au functionat in scolile respective si pina acum. Unii au optat pentru un numar diferit de ore la Virtescoiu, Vizantea, Nereju Mic, Burca, Anghelesti, Sihlea, Cindesti sau Popesti, in conditiile in care se poate face mult mai usor un pretrasfer. Printre cei care au avut nevoie de completari de norma s-a aflat si inspectorul pe probleme educative Lidia Dumbrava, dar si directorul Scolii "Alexandru Vlahuta", Valy Tiganus, ambele profesoare de fizica, alaturi de presedintele SLI Constantin Grigore, profesor de muzica la Liceul Teoretic Odobesti.


Discutii si la educatie fizica


Putin spectacol a facut si profesorul de educatie fizica Viorel Roman de la Grupul Scolar de Transporturi Auto, care a contestat si anul trecut o decizie a comisiei de mobilitate, in etapa de restringeri de activitate. Acesta nici n-a depus dosar pentru completare de norma, considerind ca oricum isi va rezolva situatia odata cu absolvirea studiilor superioare care-i permit sa predea din nou la liceu. "Postul dvs nu este in pericol, numai ca la momentul actual faceti obiectul completarilor de norma. Nu va ia nimeni dreptul de titular la Grupul Scolar de Transporturi Auto", a incercat sa-l potoleasca Flori Vrinceanu. Profesorul a tinut insa sa-si expuna din nou toata nemultumirea de a nu i se mai permite sa predea la liceul unde este titular de ani buni, pentru ca n-ar avea studiile complete. Viorel Roman a tinut sa reaminteasca celor de la ISJ ca Ministerul Educatiei a revocat decizia de anul trecut, cind primise restringere la Grupul Scolar Marasesti. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.