Educație

Monumentele istorice, puse in valoare

Ziarul de Vrancea
20 mar 2008 634 vizualizări
Obiectivele de importanta istorica vor fi identificate cu o sigla de monument

Pentru a pune in valoare cele peste 400 de monumente istorice din judet, Directia pentru Cultura si Culte Vrancea a inceput saptamina trecuta aplicarea pe aceste obiective a siglei de monument, operatiune ce trebuia deja efectuata de autoritatile locale in 2003. "Deoarece, cu exceptia Odobestiului, unde au fost puse o parte din siglele de monument, pe monumentele istorice din judet lipseste acest semn distinctiv, am decis sa aplicam siglele pe toate monumentele istorice din Vrancea. In primul rind pentru a fi cunoscute de cetateni, dar si pentru a le pune in valoare. Aceste sigle de monument trebuiau puse din 2003, asa cum o cerea Ordinul Ministrului care a reglementat foarte clar acest lucru", ne-a spus Paraschiv Usturoi, directorul Directiei pentru Cultura. Fac obiectul acestei actiuni toate monumentele istorice, cu exceptia statuilor si memorialelor. Prima localitate in care Directia a marcat monumentele istorice este Focsaniul cu cele 21 de biserici si 68 de cladiri monument istoric, ieri consilierii Directiei marcind obiectivele din Odobesti. Urmeaza cele din Panciu, Adjud, Tifesti si cele doua faimoase monumente din Vidra, Scoala veche si Spitalul. (V. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.