Educație

Brichetele-jucarie sint interzise!

Mihaela Beșleagă
20 mar 2008 948 vizualizări
Comisia Europeana a interzis comercializarea brichetelor fara elemente de siguranta si a brichetelor fantezie, considerate atractive pentru cei mici prin design si culoare si care, ajunse pe mina copiilor, pot provoca accidente.

Decizia se aplica incepind cu 11 martie a.c. Anual, in Uniunea Europeana se inregistreaza 1.500 - 1.900 de cazuri de ranire si 34 - 40 decesuri in urma unor accidente grave care au implicat focul, cauzate de utilizarea brichetelor ca jucarii de copiii cu virste fragede. Normele europene par sa fie necunoscute sau ignorate de comerciantii autohtoni, intrucit cel mai recent control al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), desfasurat in perioada 12 - 15 martie, evidentiaza existenta pe piata a produselor periculoase. "Dintre 443 de operatori economici verificati, 74 comercializau brichete periculoase, fapt ce a dus la oprirea definitiva de la vinzare a 27.004 produse, dintre cele 287.472 verificate", specifica inspectorii ANPC. Pentru comercializarea de produse periculoase, dar si pentru alte abateri, s-au aplicat 226 amenzi contraventionale, in cuantum de 477.000 lei. Seful Protectiei Consumatorilor vrinceni, Dumitru Dila, a participat la sfirsitul lunii ianuarie la un seminar de pregatire privind standardul de siguranta pentru brichete, desfasurat la Bucuresti. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.