Educație

21 de elevi, calificati in nationala Chimexpert

Camelia Stănilă
19 mar 2008 1307 vizualizări
Faza zonala a concursului national "Chimexpert" a atras nu mai putin de 50 de elevi vrinceni, aceasta dupa o faza locala care s-a derulat in noiembrie 2007.

Elevii au reprezentat judetul au concurat cu adolescenti din Bacau si Vaslui, intr-o competitie regionala derulata pe 16 martie, la Colegiul Economic "Ion Ghica" din Bacau. Nu mai putin de 21 de elevi s-au si calificat la faza nationala, care va avea loc intre 18-20 aprilie la Satu Mare. Dintre cei calificatil, 16 sint din Focsani: Emanuel Sandu - clasa a VIII-a, Andru Mocanu, Vlad Talmaciu, Andrei Gavrila, Vasile Pirvu- clasa a VII-a Scoala "Duiliu Zamfirescu" (prof. Ana Cismas), Livia Mihaela Cosma, Adelina Paunescu - clasa a VIII-a Scoala "Stefan cel Mare" (prof. Lenuta Dragusanu), Marius Iosub - clasa a IX-a, Toader Banita, Mirela Popa, Florin Dobritoiu - clasa a X-a, Ruxandra Popescu, Oana Neagu - clasa a XI-a, Ionut Radulescu Colegiul "Al. I. Cuza" (prof. Maria Ples, Alina Maiereanu), Lupu Anca - clasa a IX-a si Ionut Madalin Ivan - clasa a X-a Colegiul National Unirea. Faza nationala a competitiei va consta in doua probe, prima fiind una mixta de 3 ore, care va cuprinde pe linga subiecte teoretice si intrebari ale caror raspunsuri necesita realizarea si interpretarea unui experiment. La proba de comunicare stiintifica, elevii vor trebui sa sustina o lucrare, timp de 10 minute, dar si sa raspunda intrebarilor formulate de comisia de evaluare. membrii acesteia vor lua in calcul continutul stiintific, originalitatea lucrarii, dar si capacitatea de a comunica a elevilor. Proba teoretica va conta in proportie de 60%, in timp ce comunicarea stiintifica 40%. (C. STANILA)


CASETA:


Premiul II la olimpiada instrumentala


Elevii vrinceni de la Liceul de Muzica si Arte Plastice "Gh. Tattarascu" s-au clasat si in acest an in fruntea olimpiadei instrumentale pentru clasele III- VIII. Competitia s-a desfasurat in perioada 14-16 martie, la Botosani. Vrancea a obtinut un premiu II prin Stefan Caluianu, clasa a VI-a (prof. Valentin Grigoriu), precum si doua mentiuni prin Denisa Grajdinoiu, clasa a III-a (prof. Doina Callovini) si Ana Loredana Moise, clasa a VII-a (prof. Anica Ghinea).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 4 ore, 22 minute, 52 secunde
bravooo....avem cei mai tari chimisti...bravo anca si marius :)
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.