Educație

Competitie strinsa la olimpiade

Camelia Stănilă
18 mar 2008 3796 vizualizări
Olimpiadele judetene de limbi romanice si biologie au adus la start, simbata, peste 330 de elevi din Vrancea, intr-o competitie grea, dar totodata frumoasa.

Peste 330 de elevi s-au intrecut in cadrul concursurilor de limbi romanice si biologie

Rezultatele au fost destul de strinse, concurentii fiind departajati uneori cu greu, dupa cum ne-au marturisit profesorii organizatori. Concursul la franceza, italiana si spaniola a fost organizat la Liceul Pedagogic, sub coordonarea profesorilor Svetlana Baciu, Mioara Ghiu, Mihaela Gheorghe si Nina Bratu. Subiectele destinate claselor X- XII au fost transmise de la Ministerul Educatiei si au aratat un nivel bun de cunostinte ale celor 135 de elevi participanti. Circa 100 au fost numai la franceza, unde s-au obtinut si note frumoase. La clasa a XII-a, pe primul loc s-a clasat Alexandra Harabor de la Colegiul "Al. I. Cuza", cu nota 9,67, pe II situindu-se colega ei, Alexandra Ichim, cu 9,53. La clasa a XI-a, podiumul a fost ocupat de Laura Dascalu, CNU - 8,85 (locul I), Iulia Holban, Colegiul Economic - 8,22 (loc II) si Florina Ochiuz, Liceul Pedagogic - 7,73 (loc III). La clasa a X-a, primele trei locuri au revenit elevilor Oana Bondroiu, CNU - 9,50, Nicoleta Moraru, CNU- 9,27 si Elena Pintilie, Liceul Pedagogic - 9,20. La clasa a IX-a, cele mai bune rezultate au fost obtinute de Loredana Diaconu, Liceul "Ioan Slavici" Panciu - 8,69 si Alexandra Popescu, CNU - 8,58. La spaniola au participat 24 de concurenti, insa competitia a fost la fel de strinsa pentru primele trei locuri. Podiumul a fost ocupat de elevii de la Pedagogic Nicoleta Oprea, clasa a XII-a - 9,50, Cristina Mihalcea, clasa a X-a - 9,35 si Alin Calin, clasa a XII-a - 9,10. La italiana au fost doar 6 participanti, primul loc fiind ocupat de Raul Darie de la Colegiul "Al. I. Cuza", cu nota 9,70. Acesta a locuit o vreme in Italia, alaturi de familie.


Colegiile s-au "duelat" la biologie


Olimpiada judeteana de biologie, derulata la Scoala "Anghel Saligny" Focsani, a reunit 198 de elevi de clasa a VII-a si IX-XII. Pentru faza nationala s-au calificat primii elevi de la fiecare clasa de liceu, in timp ce la gimnaziu s-a constituit un echipaj care va reprezenta Vrancea la concursul interjudetean "George Emil Palade", considerat o olimpiada mica. La clasa a IX-a, primul loc a fost ocupat de Alexandru Dragos Sion de la CNC (prof. Niculina Badiu), la a X-a cel mai bun s-a dovedit Luciana Arsene - CNC (prof. Mariana Hutanu), la a XI-a Andreea Galateanu- CNU (prof. Corina Ciucu), in timp ce la a XII-a calificarea a revenit cuzistei Alexandra Ripeanu (prof. Niculina Badiu). "La liceu, competitia s-a derulat intre cele doua colegii. In total, Unirea a obtinut 20 de premii, iar Cuza 10 premii. La clasa a X-a a trebuit sa facem o departajare, utilizind criteriile de la nationala, datorita faptului ca s-au obtinut doua note egale. In baraj a intrat si elevul Catalin Podaru de la Liceul «Botta» Adjud (prof. Constantin Negru). Diferentele au fost foarte mici intre elevi, cu toate ca subiectele au fost dificile la toate clasele", a precizat inspectorul de biologie Maria Sterea.


Vrancea, gazda pentru concursul "George Emil Palade"


La gimnaziu, noutatea olimpiadei din acest an a constat in schimbul interjudetean de subiecte, Vrancea colaborind in acest sens cu Galatiul. Ca si la liceu, corectura s-a facut pe loc, utilizind sablonul, astfel ca nu au existat contestatii. La clasa a VII-a s-au acordat 22 de premii si mentiuni. Pe locul I s-a clasat elevul Corneliu Tutoianu de la SAM Tulnici, cu 93 de puncte (prof. Toader Hirnea). Pe II a fost Emanuela Manolache de la Scoala Paunesti (prof. Livia Artenie), iar pe III Raluca Setraru de la Scoala Anghelesti (prof. Josepkini Stratulat). Acestia vor reprezenta judetul, in luna mai, la concursul "George Emil Palade", ce va fi gazduit de Vrancea datorita locului I obtinut anul trecut. Olimpiada de biologie din acest an s-a mai remarcat printr-un lucru ce tine de organizare, si anume faptul ca toti elevii au fost recompensati cu dulciuri si cu diplome de participare, asigurate cu sprijinul unor sponsori de profesoara Angela Alupului. "A fost ziua dinsei, a implinit 58 de ani si cum va iesi la pensie a dorit sa-si incununeze intreaga activitate la catedra prin organizarea acestei olimpiade. A fost un moment deosebit. Multumim Scolii «Anghel Saligny» pentru intreaga organizare", a mai spus Maria Sterea. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 19 ore, 55 minute, 32 secunde
si oricum fata aia de la panciu a dat bani pt.a lua nota asta....si a fost o olimpiada de 2 lei la franceza fiecare copia de unde putea
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.