Educație

69 de posturi de directori scoase la concurs

Camelia Stănilă
17 mar 2008 2097 vizualizări
Doar opt dintre acestea sint pentru adjuncti u incrierile au inceput deja de vineri si se vor incheia pe 4 aprilie u concursul e programat pentru 14-25 aprilie

11230Inspectoratul Scolar a dat startul, vineri, inscrierilor pentru concursul pentru directori si directori adjuncti, 69 de posturi fiind declarate vacante. Desi era de asteptat ca inspectorii sa intre primii in concurs, se pare ca ISJ a decis intii sa ocupe posturile de manageri de scoli, in perioada 14-25 aprilie. Potrivit anuntului facut de conducerea Inspectoratului Scolar, inscrierile se vor putea face pina pe 4 aprilie. Documentele necesare la dosar, precum si bibliografia concursului se gasesc la avizierul ISJ. La nivelul judetului Vrancea, doar opt din cele 69 de posturi sint pentru adjuncti, fie datorita incetarii mandatelor managerilor actuali, fie pentru ca acestia sint numiti prin detasare in interesul invatamintului. Libere sint posturile de la Colegiul "Al. I. Cuza", la Liceul de Muzica si Arte Plastice "Gh. Tattarascu", unul la Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau", Grupul Scolar de Transporturi Auto, Scolile "Ion Basgan" si "Anghel Saligny" Focsani, precum si la grupurile scolare din Marasesti si Dumitresti. Printre cei 61 de directori care vor trebui reconfirmati in functie sau care trebuie sa predea stafeta conducerii se numara Carmina Corbeanu de la Liceul Pedagogic, Stefan Moraru de la Grupul Scolar "G.G. Longinescu", Mihai Petrut de la Liceul cu Program Sportiv, Radu Stefan de la Colegiul Economic, Vasilica Sava de la Scoala "Nicolae Iorga", Petrica Moraru de la Scoala nr. 3 si Sultana Voicu de la Scoala "Anghel Saligny" Focsani. Liber este si fotoliul de conducere de la Liceul Teoretic Odobesti, proaspat eliberat de Elena Nedelcu, precum si cel de la Liceul Teoretic "Ioan Slavici" Panciu, alaturi de multe alte scoli din mediul rural, cum ar fi Andreiasu de Jos, Balesti, Batinesti- Tifesti, Ciorasti, Dumbraveni, SAM Panciu, SAM Fitionesti, Jitia, Mera, Poiana Cristei, Valea Sarii, Slobozia Ciorasti, Vidra sau Vulturu. Si numeroase gradinite din Focsani isi vor cauta noi directori, respectiv cele cu numarul 1, 3, 4, 6, 8, 10, 13, 15, 16, 17, 21 si 23. Pe lista posturilor vacante de directori se numara si gradinitele 4 Adjud si 1 Odobesti.


Inspectorii s-au inscris in grup la cursuri


Nu mai putin de 12 inspectori scolari, printre care si adjunctul ISJ Emil Onea, s-au inscris la un curs de management, ce a demarat in acest sfirsit de saptamina la Casa Corpului Didactic. Desi cursul nu este unul nou, in grupa finantata de la bugetul Ministerului Educatiei, pentru cei care ocupa deja o functie de conducere, s-au inscris si mare parte din inspectorii numiti pe functii prin detasare in interesul invatamintului. Se pare ca un astfel de curs va fi obligatoriu pentru a putea inscrie la concurs, lucru de altfel valabil pentru functiile de directori. Printre cei 28 de cursanti au grupei se numara si inspectorii Marilena Gurgu, Lina Vlasceanu, Elena Aluculesei, Lidia Dumbrava, Emil Radu, Daniela Sirghie, unii fiind deja pe functii cu acte-n regula. O alta grupa de cursanti va fi instruita insa contra cost, aici intrind dascalii care nu ocupa functii de conducere dar care pe viitor vor intra poate in cursa pentru postul de director. Formatori la aceasta instruire sint directorii Radu Stefan si Elena Lemnaru. "In noua legislatie, acest curs de management este un element eliminatoriu la inscrierea la concursul pentru directori. Cursantii vor face si portofoliul pe care vor trebui sa il prezinte la concursul care ii asteapta. Instruirea va dura pina pe 20 aprilie, cursurile avind loc vinerea, simbata si duminica la CCD, timp de 4-5 ore. De mentionat ca acest curs este cu credite", ne-a spus directorul Colegiului Economic, Radu Stefan. (C. S.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 21 ore, 52 minute, 40 secunde
Cum Onea etern inspector nu a parcurs niciun curs de management? Acum are nevoie ca sa-l depaseasca pe Noana? Imi pare rau, Noana are masterat pe management educational!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.