Educație

Rezultate frumoase la olimpiada de socio-umane

Camelia Stănilă
17 mar 2008 5283 vizualizări
Faza judeteana a olimpiadei la disciplinele socio-umane a adus rezultate frumoase celor citeva zeci de elevi care au participat

La educatie civica, pentru elevii de clasele III-IV, rezultatele de dinainte de contestatii arata ca proiectul cel mai bun s-a clasat pe locul II, cu 8,5 puncte. Acesta a fost realizat de elevii Ana Maria Birsan si Maria Firmu, de la Scoala nr. 3 Focsani, pe tema protectiei copilului. De altfel, la aceasta disciplina, concursul a constat intr-un proiect, dar si intr-un afis pe tema data de organizatori. Premiul al III-lea a fost obtinut, cu 8,3 puncte, de elevii Cristina Bratu si Stefania Popescu, clasa a IV-a la Scoala "Al. Vlahuta". La cultura civica, competitia a fost mult mai strinsa intre elevii de gimnaziu, care au avut de rezolvat prin proiectele lor o problema concreta a scolii. Andreea Mihalcea si Andreea Savin, clasa a VIII-a la Scoala "Stefan cel Mare", au urcat pe prima treapta a podiumului cu un proiect care a fost recompensat cu 9,80 puncte. Roxana Fistoc si Lacramioara Ifrim, clasa a VIII-a la Scoala "Stefan cel Mare" a reunit 9,60 de puncte. Premiul III a fost impartit de doua echipaje, care au avut 9,30 puncte: Madalina Bari si Raluca Ciolca clasa a VII-a la Scoala "Stefan cel Mare" si Cristina Anitei si Ioan Frunza, clasa a VIII-a la Scoala "Anghel Saligny". Elevii de liceu s-au duelat la filozofie, logica, sociologie, psihologie si economie. La prima din discipline, predata la clasa a XII-a, locul I a fost adjudecat de Cristian Vechiu de la CNU, cu 9,50, fiind urmat in clasament de Brindusa Durac de la Liceul "Emil Botta" Adjud, cu nota 9.00, cei doi fiind si calificati la nationala. Premiul III a fost impartit de cuzista Irina Dobre si de unirista Cristina Golomoz, cu nota 8.50. Podiumul la logica a fost ocupat de Mihaela Negru - clasa a IX-a la Colegiul Economic (I), Cosmina Jelea- clasa a X-a la Liceul "Ioan Slavici" Panciu (II) si Andreea Belibou, clasa a XII-a la acelasi liceu din Panciu. La sociologie s-a obtinut o singura mentiune, in timp ce la economie clasamentul a fost unul foarte strins. Notele de dinainte de contestatii au fost foarte apropiate, astfel ca departajarea s-a facut greu. Pe locul I s-a clasat Rodica Bivolaru, clasa a XII-a la Colegiul Economic. Pe locul II au fost nu mai putin de 6 elevi: Andra Ciorici- clasa a XII-a CNU, Diana Sandu - clasa a XI-a Liceul "Ioan Slavici" Panciu, Cristina Borosu, clasa a XII-a Colegiul Economic, Oana Bucsa, clasa a XII-a CNU, Andra Popa, clasa a XI-a Liceul "Ioan Slavici" Panciu si Andreea Caracas, clasa a XII-a CNC. Premiul III a fost adjudecat de 3 elevi: Valentin Rizea, clasa a XII-a Colegiul Economic, Florina Dobre, clasa a XII-a CNU si Andra Culita, clasa a XII-a CNC. La psihologie s-a obtinut un premiu I prin Andrei Neacsu, clasa a XII-a CNU si un premiu III prin Irina Cretu, clasa a XI-a CNC. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.