Educație

Primavara poetilor, la Adjud

Ana-Maria Cantia
14 mar 2008 787 vizualizări
Ieri a venit rindul adjudenilor sa se bucure de poezie. In cadrul festivalului "Primavara poetilor", initiat de Casa de Cultura Emanoil Petrut din Marasesti, s-a derulat un moment dedicat artei.

Poeti din tara dar si din Republica Moldova si Ucraina au tinut sa fie prezenti la intilnire. Sub genericul "A coborit poezia la Adjud", profesorii Valentin Dogaru, Paul Spirescu si Adrian Botez au organizat o seara in care invitatii si-au prezentat cele mai noi volume de versuri. Poetul Adrian Botez a fost cel care a introdus publicul in taina versurilor semnate de Paul Spirescu si Constantin Ghinita. La intilnirea de la Casa de Cultura din Adjud au fost prezenti si poetii Vasile Tiriteanu din Ucraina si moldovenii Gheorghe Calamanciuc si Vlad Zbirciov. "Ma bucura sa fiu azi aproape de prietenii mei. Le multumesc ca ne-au invitat si pe noi, cei din afara hotarelor Rominiei, pentru ca mai exista poeti, prozatori care care scriu in dulcea limba romana", ne-a declarat Vasile Tiriteanu de la Cernauti. Profesorii adjudeni si-au dorit prin aceasta intilnire ca si Adjudul sa fie un loc drag poetilor. "Ne propunem ca activitatea desfasurata la Adjud sa fie la inaltimea cuvenita locului si rostului poeziei in existenta fiecaruia dintre noi", ne-a declarat profesorul Valentin Dogaru, unul dintre organizatorii locali. Totodata, oamenii de litere spera ca intilnirile de acest gen sa devina traditie la Adjud. "Traditia se impune din necesitate. Daca se va simti necesitatea, aceasta intilnire va deveni traditie", ne-a spus si profesorul poet Adrian Botez. (Ana-Maria CANTIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.