Educație

Demisie in fruntea Liceului Teoretic Odobesti

Camelia Stănilă
14 mar 2008 3505 vizualizări
Directorul Elena Nedelcu a renuntat la functie, locul acestei fiind ocupat de astazi de fostul inspector Neculai Florea u schimbarea din fruntea liceului este pusa si pe seama conflictului de la Scoala Unirea u Neculai Florea a intrat recent in PNL

Conducerea Liceului Teoretic "Duiliu Zamfirescu" Odobesti a fost schimbata oficial de astazi, cind in locul directorului Elena Nedelcu a fost numit fostul inspector de biologie Neculai Florea. Demisia profesoarei a fost insa vehiculata de ceva zile, si pe fondul conflictului iscat pe seama restructurarii Scolii Unirea, aflata in subordinea liceului. De altfel, rocada a fost facuta inca de ieri de sefii din invatamint, ce s-au aratat pe fata nemultumiti de Elena Nedelcu, pe motiv ca nu a adus la cunostinta Inspectoratului Scolar efectivele de elevi ce ar putea aparea de la toamna, in timp util pentru ca Scoala Unirea sa-si fi putut mentine gimnaziul. Daca unele voci din sistem considera ca acest scandal a fost special creat pentru a o elimina pe Elena Nedelcu din fruntea Liceului Teoretic Odobesti, profesoara sustine ca nu s-au facut presiuni asupra sa si chiar isi face "mea culpa" in privinta lucrurilor care i s-au reprosat. Aceasta ne-a declarat ca a solicitat sa i se aprobe demisia chiar in Consiliul de Administratie al ISJ, considerindu-se obosita de problemele administrative ce apar la conducerea liceului. "Sint deja director de 10 ani si am cam obosit. M-au cam coplesit problemele si m-am gindit ca e timpul sa las locul altora sa conduca liceul. Normal ca si problema de la Unirea a contribuit la aceasta decizie, insa trebuie sa spun ca am mai incercat de vreo doua ori sa-mi dau demisia, insa am revenit ... Sint multe probleme, sintem si centru bugetar, centru de comunicare pentru examene si centru de evaluare pentru unele olimpiade, concursuri ... si dupa atita timp am obosit ca in fiecare simbata si duminica sa fiu la scoala, nu mai spun in fiecare zi pina seara tirziu. Presiuni asupra mea nu aveau de ce sa se faca in legatura cu Scoala Unirea, pentru ca eu am raportat statisticile corecte la acea data. E vina mea ca poate trebuia sa ma ocup si sa vad daca vor mai aparea elevi, insa n-am reusit. Eu am cerut demisia", ne-a declarat profesoara Elena Nedelcu. Neculai Florea pare o alegere fireasca pentru a prelua functia de director, in conditiile in care acesta a mai fost in fruntea liceului in perioada 1990- 1997. Cu toate acestea, exista voci care sustin ca recenta sa intrare in PNL a vizat tocmai revenirea pe scaunul de director, cum se intimpla in politica de la noi. "Multi stiau ca sint director, numai eu nu. Cunosc foarte bine problemele scolii, pentru ca eu am reinfiintat liceul in 1990. E liceul in care am terminat si eu si pe care l-am condus pina in 1997, cind am plecat la Inspectoratul Scolar. E o scoala grea. Numirea mea nu are legatura cu intrarea in PNL, eu sint om de scoala in primul rind. M-am considerat intotdeuna un liberal in gindire. Am plecat de la PLD in momentul pe care s-a unit cu PD, pentru ca eu vedeam acest partid ca o alternativa la liberalism", a dorit sa precizeze noul director Neculai Florea. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 16 ore, 33 minute, 1 secunda
Florea...o hahalera a zilelor noastre...pacat de scoala aceea...un om care isi vede doar interesul...un Iuda al politicii vrancene...rusine!!!!!!!!!!!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.